LA CASA
DE LES COMPANYIES

Al Tantarantana ens definim com un teatre obert a les companyies. Un centre de creació on generar espais de trobada entre els diferents col•lectius implicats en la creació escènica. Volem ser un espai compromès amb les companyies, on es puguin desenvolupar nous projectes escènics en un clima de complicitat i de confiança, i també un espai compromès amb el públic, on es puguin trobar espectacles de qualitat connectats amb la realitat del nostre barri, la nostra ciutat i el nostre país. Apostem per la col•laboració i l’intercanvi com a fonaments essencials del procés creatiu i treballem al costat de les companyies per desenvolupar un teatre connectat amb la realitat i enfocat en el futur.

COMPANYIES RESIDENTS

El projecte neix amb la voluntat de donar suport als col·lectius teatrals que treballen de forma independent i autogestionada a Catalunya i de crear un espai de diàleg entre les diferents companyies, el teatre i el públic. Durant 3 anys , les 5 companyies seleccionades, compten amb espais d’assaig, producció executiva, acompanyament artístic, una ajuda econòmica a la producció i el recolzament per poder portar de gira els seus espectacles. Durant aquest temps les companyies treballen de manera coordinada amb l’equip de professionals del teatre per desenvolupar diferents temes com la creació i fidelització de públic, dinàmiques de comunicació, treball de xarxes i difusió, etc.

EL EJE

En cartell del 26 de març al 14 d’abril amb l’espectacle RÖBOTA (SERVITUD)

El Eje és una companyia fundada el 2013 i treballa amb textos de nova creació de dramatúrgia catalana contemporània i amb una nova línia d’espectacles d’adaptacions de textos internacionals dirigits per nosaltres mateixos. D’aquesta manera volem englobar dues línies diferenciades, una d’un teatre de sala i impulsora de la dramatúrgia catalana i l’altra d’espectacles més arriscats que ens donen l’oportunitat d’elaborar muntatges més alternatius. Els nostres espectacles parlen de outsiders, persones que, per una raó o altra, es veuen desplaçats, maltractats i/o oblidats de la resta de societat. Els nostres espectacles estan plens de vida i de colors vius (estampa de la nostra juventut) i també estan plens de música i de foscor per acabar contrastant el silenci i la llum que emeten totes les ànimes. Produccions anterios dins d’El Cicló: MASTICAR HIELO.

@elejeteatre

CIA EL MARTELL

En cartell del 15 de febrer al 4 de març amb l’espectacle ATLÀNTIDA 92

Si alguna cosa ha caracteritzat la trajectòria de la companyia El Martell ha estat el seu interès incansable per a abordar temes universals des d’una òptica política. Detectar quines estructures utilitza el poder –capitalista, masclista i de la dreta neoliberal per tal de mantenir-se és un tema que ens ocupa a tots i els preocupa. Produccions anterios dins d’El Cicló: EL MAR NO HI CAP DINS D’UNA CAPSA DE SABATES.

@ciaelmartell

LA PULPE TEATRO

En cartell de l’1 al 23 de juny amb l’espectacle NEGRATA DE MERDA

Som amigues i fem teatre. Som amigues que fem teatre juntes perquè encara creiem que el teatre pot ser reflexiu, divertit, provocador. Fem teatre perquè hi ha coses al món que ens dolen, coses de les quals volem parlar, que han de ser qüestionades i posades en evidència. Ens interessa crear des d’aquí: des d’allò que el món no ens explica, des del dubte, des del repte, des d’un lloc en què no sabem les respostes però estem buscant-les. El nostre principal eix de treball parteix de la dramatúrgia catalana contemporània, amb creació de textos propis.

La Pulpe va néixer l’any 2012 i està format per professionals graduades del Institut del Teatre, el Laboratori Escola d’Expressió Corporal Dramàtica i altres centres d’ensenyament del teatre. Comptem amb anys d’experiència a nivell col·lectiu i de manera individual.
@lapulpeteatro

PARADISO 99

Espectacle en procés de creació.

Formada a Barcelona a principis del 2016. Des dels inicis, el nostre col·lectiu s’ha caracteritzat per realitzar una proposta dramàtica singular i alternativa. Els nostres projectes sempre parteixen –i respecten– el text com a base de la creació dramàtica, però, de la mateixa manera, aprofundeixen en gran manera en eines expressives diverses. Abordem aspectes de llenguatge corporal i el moviment, però també fem incursions en el llenguatge poètic, i utilitzem la història i la política com a elements de recerca i reflexió. Una Història, en majúscules, que ha de servir per entendre el passat, i també per explicar el present, però, sobretot, per explorar i reflexionar sobre el sentit últim de la nostra contemporaneïtat. La recerca constant també ens ha permès aprendre, créixer i millorar en la nostra capacitat creativa, en una recerca contínua de noves formes d’expressió i d’enteniment amb el públic.

@paradiso_99

PRODUÏT PER H.I.I.I.T

Espectacle en procés de creació.

Naixen com a companyia amb la intenció de produir obres que provoquin un cop, un gir, un desequilibri intel·lectual i fisiològic. Obres que persegueixin la bellesa i que reflecteixin la seva preocupació envers la col·lectivitat. Amb la intenció de mostrar la ferida, de potenciar el secret i de provocar la inquietud per la vida i per la recerca del sentit de l’existència. Sempre concentrats en la creació de la totalitat de l’espectacle i del seu univers, des de la textualitat fins la composició de la música i l’espai sonor, intentant sempre que sigui una composició original construïda expressament per l’obra i que ampliï el sentit de la dramatúrgia convertint-la en imprescindible.

@HiiitProduitper

COMPANYIES CONVIDADES

Cada temporada el Tantarantana convida a companyies locals que treballen al voltant de nous codis dramatúrgics i escènics perquè formin part de la programació dels seus dos espais (Baixos22 i Àtic22). Seguint la seva filosofia de recolzament i confiança cap a la feina de les companyies, aquestes podran presentar espectacles inèdits i de nova creació, ja que sempre seran programades pel seu recorregut i rigor artístic, i no per les característiques concretes d’un espectacle.

LA CÍTRICA

Una companyia jove que neix a Barcelona de la mà de dos actors (Jordi Samper i Montse Folgado) i una dramaturga (Elisenda Coll). La Cítrica busca fer un teatre viu, de vegades visceral, que convidi a intensos viatges emocionals, que qüestioni aspectes de la nostre naturalesa, que retrati la part més humana de contextos socials i que barregi, sense complexes, l’humor, el drama, la subtilesa i la caricatura.

La Cítrica treballa en xarxa amb professionals de totes les disciplines implicades en les arts escèniques perquè entén cadascuna d’aquestes disciplines com un llenguatge teatral en si mateix.

LA CANINA

 

La Canina està formada per un col.lectiu d’artistes, sorgits la majoria d’ells de l’Institut del Teatre, amb la mateixa inquietud i voluntat creativa de treballar textualitats amb una òptica contemporània. Actualment presenten una peça amb la col·laboració de Cristina Martínez, IFIGÈNIA EN TAXI, mentre preparen la seva següent producció ESE PORTUGUÉS.

COMPANYIES EN XARXA

El Tantarantana forma part de la Red de Teatros Alternativos i amb la seva col·laboració, organitza des de fa vuit temporades el Cicle de Companyies en Xarxa. Un cicle que té com a objectiu apropar al públic de Barcelona la feina de companyies independents de fora de Catalunya i donar visibilitat a diferents tendències i maneres d’entendre l’experimentació en les arts escèniques. Any rere any, el Tantarantana acull companyies que treballen un ampli ventall de llenguatges i tècniques, des del teatre físic al teatre documental, passant pel circ, la performance i les arts del moviment.

WICHITA CO-TABULA RASA

Wichita Co – Tabula Rasa són dues companyies de València. Aquest any han portat a escena NOSOTROS NO NOS MATAREMOS CON PISTOLAS.

TEATRO XTREMO

Teatro Xtremo és una companyia de Madrid. Aquest any han portat a escena OBLIVION O CISNES QUE SE REFLEJAN COMO ELEFANTES.

 

TEATRO EN VILO

Teatro en vilo és una companyia de teatre de Madrid. Aquest any han portat a escena l’espectacle GENERACIÓN WHY

TEATRO DE LO INESTABLE

Teatro de lo inestable és una companyia de teatre de València. Aquest any han portat a escena l’espectacle FAMILY(ES).

GL PRODUCCIONES

GL Producciones és una companyia d’Andalusia. Aquest any han portat a escena EL NOMBRE.

ACTIVITATS I SERVEIS PER A LES COMPANYIES

RESIDÈNCIES CREATIVES,
TÈCNIQUES I D’ASSAIG

REPRESENTACIÓ DE COMPANYIES
ESPECTACLES I GIRES

 

SERVEIS DE GESTIÓ I
PRODUCCIÓ DE COMPANYIES
O ESPECTACLES

SERVEI DE COMUNICACIÓ,
DISSENY I PREMSA

CONVOCATÒRIES

PROGRAMACIÓ ADULTS

CONVOCATÒRIA TANCADA!

CONVOCATÒRIA EL CICLÓ

CONVOCATÒRIA TANCADA AMB LA RESOLUCIÓ DELS FINALISTES

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER

You have Successfully Subscribed!