LA CASA
DE LES COMPANYIES

Al Tantarantana ens definim com un teatre obert a les companyies. Un centre de creació on generar espais de trobada entre els diferents col•lectius implicats en la creació escènica. Volem ser un espai compromès amb les companyies, on es puguin desenvolupar nous projectes escènics en un clima de complicitat i de confiança, i també un espai compromès amb el públic, on es puguin trobar espectacles de qualitat connectats amb la realitat del nostre barri, la nostra ciutat i el nostre país. Apostem per la col•laboració i l’intercanvi com a fonaments essencials del procés creatiu i treballem al costat de les companyies per desenvolupar un teatre connectat amb la realitat i enfocat en el futur.

COMPANYIES RESIDENTS

El projecte neix amb la voluntat de donar suport als col·lectius teatrals que treballen de forma independent i autogestionada a Catalunya i de crear un espai de diàleg entre les diferents companyies, el teatre i el públic. Durant 3 anys , les 5 companyies seleccionades, compten amb espais d’assaig, producció executiva, acompanyament artístic, una ajuda econòmica a la producció i el recolzament per poder portar de gira els seus espectacles. Durant aquest temps les companyies treballen de manera coordinada amb l’equip de professionals del teatre per desenvolupar diferents temes com la creació i fidelització de públic, dinàmiques de comunicació, treball de xarxes i difusió, etc.

OBSKENÉ

En cartell del 5 de desembre al 7 de gener amb l’espectacle ALPENSTOCK.

Naixem a mitjans de 2008 amb ganes d’arriscar en projectes de creació innovadors; la creació es basa en l’exploració de les diferents disciplines que formen les arts escèniques. Fugim de la primacia del text, de l’actor o del director, per entendre les arts escèniques com un autèntic treball en equip des del principi del procés creatiu on cadascú treballa des de la seva especialitat per al si de la col·lectivitat. Hem apostat per apropar i apropar-nos el teatre contemporani i per continuar experimentant. Obskené es refereix a obscè, paraula que en la seva arrel grega vol dir fora (ob-) d’escena (-scè). La companyia Obskené mostrem en escena allò que fins ara s’ha amagat darrere el teló de fons.

@obskene
OBSKENE.ORG

CIA EL MARTELL

 

En cartell del 15 de febrer al 4 de març amb l’espectacle EL MAR NO HI CAP DINS D’UNA CAPSA DE SABATES

Si alguna cosa ha caracteritzat la trajectòria de la companyia El Martell ha estat el seu interès incansable per a abordar temes universals des d’una òptica política. Detectar quines estructures utilitza el poder –capitalista, masclista i de la dreta neoliberal per tal de mantenir-se és un tema que ens ocupa a tots i els preocupa.

@ciaelmartell

COL·LECTIU LA SANTA

Del 15 de març al 8 d’abril amb l’espectacle L’HORA BLAVA.

Pel seu cinquè espectacle, el Col·lectiu La Santa recorre un camí diferent als que ja ha transitat i incideix especialment en la cerca d’un nou llenguatge i l’experimentació formal, donant especial importància a la fase de procés creatiu previ al text i a la creació col·lectiva. En aquest nou projecte, la companyia vol posar el focus en aquells personatges que a priori passen desapercebuts i en les seves vides aparentment grises i fer una reflexió sobre com els petits detalls de la vida quotidiana, els més discrets, poden estar plens de significat.

@colectiulasanta
COLECTIULASANTA.ORG

CIA CASA REAL

En cartell de l’18 d’abril al 6 de maig amb l’espectacle DANTE 56. PELL I CIMENT.

Cia Casa Real neix l’any 2011 com a punt de trobada entre professionals de les arts escèniques que comparteixen la mateixa manera d’entendre el fet teatral. El seu teatre investiga les possibilitats de la imatge poètica i el llenguatge no quotidià, aprofundint en el treball dels intèrprets i els recursos de la dramatúrgia contemporània. Aposta per un teatre contemporani de creació que reivindiqui el teatre contemporani de creació i que el defensi com a llenguatge que no només sigui capaç d’impactar l’espectador sinó també, i molt especialment, sigui capaç de divertir-lo.

@ciacasareal
CIACASAREAL.COM

EL EJE

En cartell del 9 de maig al 3 de juny amb l’espectacle MASTICAR HIELO.

El Eje és una companyia fundada el 2013 i treballa amb textos de nova creació de dramaturgs catalans contemporanis i amb una nova línia d’espectacles d’adaptacions de textos internacionals dirigits per nosaltres mateixos. D’aquesta manera volem englobar dues línies diferenciades, una d’un teatre de sala i impulsora de la dramatúrgia catalana i l’altra d’espectacles més arriscats que ens donen l’oportunitat d’elaborar muntatges més alternatius. Els nostres espectacles parlen de outsiders , persones que, per una raó o altra, es veuen desplaçats, maltractats i/o oblidats de la resta de societat. Els nostres espectacles estan plens de vida i de colors vius (estampa de la nostra juventut) i també estan plens de música i de foscor per acabar contrastant el silenci i la llum que emeten totes les ànimes.

@elejeteatre

COMPANYIES CONVIDADES

Cada temporada el Tantarantana convida a companyies locals que treballen al voltant de nous codis dramatúrgics i escènics perquè formin part de la programació dels seus dos espais (Baixos22 i Àtic22). Seguint la seva filosofia de recolzament i confiança cap a la feina de les companyies, aquestes podran presentar espectacles inèdits i de nova creació, ja que sempre seran programades pel seu recorregut i rigor artístic, i no per les característiques concretes d’un espectacle.

JOSÉ Y SUS HERMANAS

 

Companyia creada fa un any en l’assignatura de laboratori de creació impartida per Silvia Ferrando durant el darrer curs de l’Institut del Teatre. L’espectacle que van presentar ‘Los bancos regalan sandwicheras y chorizos’ és una peça escènica adscrita al programa “Talent IT” de l’Institut del Teatre.

COMPANYIES EN XARXA

El Tantarantana forma part de la Red de Teatros Alternativos i amb la seva col·laboració, organitza des de fa vuit temporades el Cicle de Companyies en Xarxa. Un cicle que té com a objectiu apropar al públic de Barcelona la feina de companyies independents de fora de Catalunya i donar visibilitat a diferents tendències i maneres d’entendre l’experimentació en les arts escèniques. Any rere any, el Tantarantana acull companyies que treballen un ampli ventall de llenguatges i tècniques, des del teatre físic al teatre documental, passant pel circ, la performance i les arts del moviment.

SALA ULTRAMAR

La Sala Ultramar és un espai de exhibició teatral amb seu a València, inaugurat a l’abril de 2012. La seva intenció és servir de port per aquelles creacions que aposten per l’autoria en les diferents disciplines escèniques. L’any 2017, amb l’espectacle Azerbaijan de Mercè Framis, la Sala Ultramar s’estrena com a companyia i co-productora.

Companyia de València

 

CALEMA PRODUCCIONES

 

 

 

 

Calema Producciones és una companyia de teatre fundada per l’actriu i dramaturga argentina Carolina Calema amb la intenció d’abordar una visió pròpia del teatre contemporani, ja sigui des de l’escriptura, la direcció o bé des de la interpretació. Un dels pilars fonamentals que promou i defensa és generar el treball des de la recerca i investigació des de la fusió amb altres arts, aconseguint donar veu i cabuda a allò que esdevé en aquest aquí i ara.

Companyia de Madrid

 

TEATRO DE LO INESTABLE

 

 

 

Teatro de lo Inestable és una companyia valenciana responsable de més de trenta creacions. La seva primera producció, Tres Teatre, es va estrenar a l’Espai Inestable i a partir de l’any 2009 va girar per la Red de Teatros Alternativos. L’any 2012 va realitzar la seva primera gira internacional. Des de la seva estrena fins a l’actualitat ha fet més de 500 funcions.

Companyia de València

MAI ROJAS Y LOS ESCULTORES DEL AIRE

 

 

Companyia internacional amb base a Madrid i Barcelona. S’especialitza en la producció d’espectacles professionals de teatre físic i utilitza el llenguatge del mim corporal com a base de creació. Així aconsegueix aprofitar les seves infinites possibilitats de mestissatge amb altres arts teatrals com el circ, la dansa o la manipulació d’objectes. La seva tasca d’investigació en aquest gènere l’ha fet girar per nombrosos escenaris al voltant del món i els seus espectacles han estat representats en una trentena de ciutats d’Espanya, Regne Unit, Alemanya, Macedònia, el Marroc, Andorra, Colòmbia, Puerto Rico i Costa Rica .

Companyia de Madrid i Barcelona

 

PROYECTO 43-2

 

Proyecto 43-2 és una iniciativa artística i pedagògica creada per María San Miguel l’any 2011 i que utilitza el teatre com a eina per a la convivència i el foment del diàleg. L’any 2012, després d’una residència artística al Laboratorio de Artes de Valladolid, estrena al Teatre Cervantes d’Alcalá de Henares Proyecto 43-2, el primer treball com a companyia. Un espectacle que representa la primera part de la trilogia sobre Euskadi, la memòria col•lectiva i la convivència amb l’Altre sobre la qual la companyia treballa i pretén establir una nova forma d’entendre la realitat social utilitzant com a mitjà el teatre i el diàleg conjunt amb el públic a través d’una metodologia basada en la investigació amb els protagonistes reals dels fets que després es traslladaran a escena.

Companyia de Madrid

ACTIVITATS I SERVEIS PER A LES COMPANYIES

RESIDÈNCIES CREATIVES,
TÈCNIQUES I D’ASSAIG

REPRESENTACIÓ DE COMPANYIES
ESPECTACLES I GIRES

 

SERVEIS DE GESTIÓ I
PRODUCCIÓ DE COMPANYIES
O ESPECTACLES

SERVEI DE COMUNICACIÓ,
DISSENY I PREMSA

CONVOCATÒRIES

PROGRAMACIÓ ADULTS

CONVOCATÒRIA OBERTA FINS EL 3 DE FEBRER DE 2019.

CONVOCATÒRIA EL CICLÓ

CONVOCATÒRIA TANCADA AMB LA RESOLUCIÓ DELS FINALISTES

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER

You have Successfully Subscribed!