LA CASA
DE LES COMPANYIES

Al Tantarantana ens definim com un teatre obert a les companyies. Un centre de creació on generar espais de trobada entre els diferents col•lectius implicats en la creació escènica. Volem ser un espai compromès amb les companyies, on es puguin desenvolupar nous projectes escènics en un clima de complicitat i de confiança, i també un espai compromès amb el públic, on es puguin trobar espectacles de qualitat connectats amb la realitat del nostre barri, la nostra ciutat i el nostre país. Apostem per la col•laboració i l’intercanvi com a fonaments essencials del procés creatiu i treballem al costat de les companyies per desenvolupar un teatre connectat amb la realitat i enfocat en el futur.

COMPANYIES RESIDENTS

Des del Tantarantana tenim la voluntat de donar suport als col·lectius teatrals que treballen de forma independent i autogestionada a Catalunya i de crear un espai de diàleg entre les diferents companyies, el teatre i el públic. Durant tota la temporada tenim companyies en residència dins del marc dels projectes de Suport a la Creació: El Cicló i Residències Artístiques de Temporada.

LA PULPE TEATRO

Som amigues i fem teatre. Som amigues que fem teatre juntes perquè encara creiem que el teatre pot ser reflexiu, divertit, provocador. Fem teatre perquè hi ha coses al món que ens dolen, coses de les quals volem parlar, que han de ser qüestionades i posades en evidència. Ens interessa crear des d’aquí: des d’allò que el món no ens explica, des del dubte, des del repte, des d’un lloc en què no sabem les respostes però estem buscant-les. El nostre principal eix de treball parteix de la dramatúrgia catalana contemporània, amb creació de textos propis.

La Pulpe va néixer l’any 2012 i està format per professionals graduades del Institut del Teatre, el Laboratori Escola d’Expressió Corporal Dramàtica i altres centres d’ensenyament del teatre. Comptem amb anys d’experiència a nivell col·lectiu i de manera individual.
Espectacles ja presentats: NEGRATA DE MERDA
Proper espectacle de creació: colMENAS

@lapulpeteatro

EL EJE

El Eje és una companyia fundada el 2013 i treballa amb textos de nova creació de dramatúrgia catalana contemporània i amb una nova línia d’espectacles d’adaptacions de textos internacionals dirigits per nosaltres mateixos. D’aquesta manera volem englobar dues línies diferenciades, una d’un teatre de sala i impulsora de la dramatúrgia catalana i l’altra d’espectacles més arriscats que ens donen l’oportunitat d’elaborar muntatges més alternatius. Els nostres espectacles parlen de outsiders, persones que, per una raó o altra, es veuen desplaçats, maltractats i/o oblidats de la resta de societat. Els nostres espectacles estan plens de vida i de colors vius (estampa de la nostra juventut) i també estan plens de música i de foscor per acabar contrastant el silenci i la llum que emeten totes les ànimes. Produccions anterios dins d’El Cicló: MASTICAR HIELO i RÖBOTA (SERVITUD).
Proper espectacle programat: LA SEGONA EVA.

@elejeteatre

PARADISO 99

Formada a Barcelona a principis del 2016. Des dels inicis, el nostre col·lectiu s’ha caracteritzat per realitzar una proposta dramàtica singular i alternativa. Els nostres projectes sempre parteixen –i respecten– el text com a base de la creació dramàtica, però, de la mateixa manera, aprofundeixen en gran manera en eines expressives diverses. Abordem aspectes de llenguatge corporal i el moviment, però també fem incursions en el llenguatge poètic, i utilitzem la història i la política com a elements de recerca i reflexió. Una Història, en majúscules, que ha de servir per entendre el passat, i també per explicar el present, però, sobretot, per explorar i reflexionar sobre el sentit últim de la nostra contemporaneïtat. La recerca constant també ens ha permès aprendre, créixer i millorar en la nostra capacitat creativa, en una recerca contínua de noves formes d’expressió i d’enteniment amb el públic.
Espectacle presentat: CANCIÓN DULCE Y AMARGA…
Proper espectacle de creació: DESTINATION MOON

@paradiso_99

PRODUÏT PER H.I.I.I.T

Naixen com a companyia amb la intenció de produir obres que provoquin un cop, un gir, un desequilibri intel·lectual i fisiològic. Obres que persegueixin la bellesa i que reflecteixin la seva preocupació envers la col·lectivitat. Amb la intenció de mostrar la ferida, de potenciar el secret i de provocar la inquietud per la vida i per la recerca del sentit de l’existència. Sempre concentrats en la creació de la totalitat de l’espectacle i del seu univers, des de la textualitat fins la composició de la música i l’espai sonor, intentant sempre que sigui una composició original construïda expressament per l’obra i que ampliï el sentit de la dramatúrgia convertint-la en imprescindible.
Espectacle presentat: PERSONES POTENCIALMENT PERILLOSES
Proper espectacle de creació: LA MEVA VIOLÈNCIA

@HiiitProduitper

LES FUGITIVES

El projecte artístic de Les Fugitives consisteix en reivindicar la posició de la dona mitjançant les arts escèniques. La dramatúrgia de la companyia sempre aposta per personatges femenins amb caràcter i personalitat i defensa la importància del paper de la dona tant en 
el món actual, com al llarg de la història.

Ens diem Les Fugitives, perquè fugim de la prepotència, de la hipocresia i del masclisme, però no fugim gaire lluny: fugim cap a l’escenari i des d’allà els plantem cara.

COM UN LLUM TEATRE

Som un equip d’intèrprets i creadores escèniques. Caminem pels límits de la tradició teatral, explorem les capacitats del musical, creem espais íntims i minimalistes. Volem plasmar i compartir les nostres inquietuds i les de la nostra generació.

Som Com un Llum i estem com un llum!

LAIOGURT

Laiogurt és una companyia/productora creada per Pep Garcia-Pascual, director, actor i director artístic de Parking Shakespere, amb la qual ha estrenat dues obres a Barcelona: El Pau i la Maria en concert a l’Almeria Teatre i Pep Talk a La Seca. Goyo pretén ser la seva tercera producció i la segona treballant amb col·laboració de l’autor Alberto Ramos. Des de la creació seva creació, Laiogurt també ha produït 3 curtmetratges: The Bench, Curso de Alemán i La Paperera.

DRAMATURGXS DE SANTS

Març de 2020. Us sona? Durant les primeres setmanes de confinament la Denise Duncan proposa a la (sorprenentment nombrosa) comunitat de dramatugxs de (o residents a) Sants  d’escriure una peça teatral a moltes mans. Sin prisa, pero sin pausa. Armats amb un grup de whatsapp, un document a Google Drive i un seguit de constriccions, normes i indicacions que ens proposem les unes a les altres, escrivim dos textos teatrals en un mes i escaig. El primer text va ser escrit per 12 dramaturgxs, el segon per 10, ja que dues persones van causar baixa (per feina, no patiu, no es va originar cap guerra dramatúrgica interna santsenca).  De moment no hem escrit més (en grup, a casa seva cadascú sap de què ha de morir)  però diuen que no hay dos sin tres. Ara per ara, però, tenim mes ganes de veure’ns a plaça Osca i fer un vermut. Llàstima que som molts i no ens deixen trobar-nos. Ens veurem als teatres, doncs.

ACTIVITATS I SERVEIS PER A LES COMPANYIES

RESIDÈNCIES CREATIVES,
TÈCNIQUES I D’ASSAIG

REPRESENTACIÓ DE COMPANYIES
ESPECTACLES I GIRES

 

SERVEIS DE GESTIÓ I
PRODUCCIÓ DE COMPANYIES
O ESPECTACLES

SERVEI DE COMUNICACIÓ,
DISSENY I PREMSA

CONVOCATÒRIES

PROGRAMACIÓ ADULTS

CONVOCATÒRIA TANCADA!

CONVOCATÒRIA EL CICLÓ

CONVOCATÒRIA TANCADA AMB LA RESOLUCIÓ DELS FINALISTES

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER

You have Successfully Subscribed!