PROJECTES DE CREACIÓ I COMUNITAT

Una altra línia que defineix el nostre espai és la motivació i el compromís de potenciar la creació escènica amb perspectiva comunitària. En aquesta direcció desenvolupem i recolzem projectes que potencien el teatre com a eina de cohesió social i que treballen al voltant de valors compartits com la interculturalitat, la integració i la creativitat. Projectes que requereixen un model de gestió basats en la comunitat i que generen un procés col·lectiu d’intercanvi de coneixements i de recursos. Projectes que fomenten els sentiments de comunitat, de xarxa i de riquesa, en el sentit més ampli de la paraula.

PI(È)CE

Des de la temporada 2011-2012 el Tantarantana desenvolupa un projecte de teatre comunitari intergeneracional i intercultural: el Projecte PIECE, dirigit per la coreògrafa Constanza Brzinc i el dramaturg Albert Tola.

PIECE es va originar com a projecte educatiu dins les aules, però al llarg d’aquests 9 anys de recorregut ha crescut donant lloc a la companyia PIECE, integrada per aquells participants en les diferents edicions del PIECE educatiu que s’han sentit identificaTs amb el projecte i volen seguir aprofundint en el procés de creació artística. La companyia PIECE està formada per persones de procedències ben diverses i edats compreses entre els 15 i els 80 anys

Des de la temporada passada, la companyia PIECE forma part del projecte Rapport, juntament amb altres tres projectes provinents d’Anglaterra, Suècia, i Polònia. RAPPORT és un projecte de cooperació entre aquest quatre socis europeus que, al llarg de 31 mesos, facilita espais de trobada artística entre persones refugiades i comunitats d’acollida, utilitzant i desenvolupant diferents pràctiques artístiques i col·laboratives.

Cadascun dels quatre projectes participants al RAPPORT desenvolupa una obra amb un tema en comú: la integració i la defensa dels drets de les persones migrants des de la visió de diferents disciplines creatives. La companyia PIECE s’aproparà al tema mitjançant una combinació de paraula i moviment, convertint experiències individuals dels membres de la companyia en experiència col•lectiva. El resultat de les quatre propostes es podrà veure on-line a partir del juny 2021.

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER

You have Successfully Subscribed!