FORMACIÓ I RECERCA

El Tantarantana presenta una oferta formativa continuada i destinada als professionals de les arts escèniques. En un procés de treball conjunt entre l’equip del Tantarantana i les companyies, es planteja una relació de formacions impartides per professionals especialitzats amb l’objectiu de reforçar aquelles necessitats artístiques i tècniques detectades a l’hora de desenvolupar projectes concrets. D’aquesta manera, oferim un valor pedagògic afegit als diferents processos creatius, enfortint i professionalitzant els aspectes a treballar de les nostres companyies residents.

D’altra banda, també proposem un programa d’activitats formatives adreçades a la comunitat, amb la finalitat d’apropar les arts escèniques i posar a l’abast de la comunitat diferents vies d’inicació dintre d’un entorn professional i creatiu.

JO DAVANT DEL PÚBLIC

Taller/seminari de tècniques teatrals per parlar en públic | Destinat a instituts de secundària, batxillerat, cicles i graus.

Moltes vegades una exposició impacta més a l’audiència per la forma que pel seu contingut. El resultat del discurs ve donat per l’expressió corporal, el petit gest, la capacitat de generar emocions a l’audiència, el to i la projecció de veu, a més del contingut del propi discurs. Durant el seminari es pretén conèixer les eines teatrals adequades per assolir els objectius programats i estimular la comunicació i el llenguatge, tant oral com corporal, mitjançant una activitat de pedagogia teatral.

Tal i com es presenta el seminari busquem el “jo” més autèntic davant de qualsevol tipus de públic i situacions per combatre els possibles bloquejos emocionals i pors que es generen en el discurs.

Part de la debilitat comunicativa que manifesten molts professionals adults prové d’una infància o adolescència en què no van tenir l’oportunitat d’exercitar aquesta habilitat de parlar en públic. No obstant això, aprendre a parlar en públic no està inclòs en el currículum escolar. Tant de bo aquestes tècniques s’ensenyessin en totes les etapes del sistema educatiu en col·legis, instituts i universitats, a exposar públicament les seves idees amb naturalitat, amb arguments veraços, i de forma persuasiva. Són els fonaments de la societat futura pròspera. En altres països porten molt de temps fent-ho. D’una manera entretinguda i pràctica en aquest taller donem algunes pautes amb tècniques teatrals per arribar a comunicar-se amb fluïdesa i respecte, sense pors ni vergonyes, organitzant les idees i practicant com donar un missatge.

Les tècniques dramàtiques potencien la comunicació, desenvolupen les destreses que capaciten als nens i nenes per donar forma als missatges, treballen amb la concentració, l’atenció, ajuden a conèixer el propi cos, ajuden a potenciar el pensament pràctic i autònom, desenvolupen i entrenen el control de les emocions, faciliten la cohesió del grup, son l’eina més efectiva per al desenvolupament de l’expressió oral, treballen el sentit del ritme i la situació en l’espai, estan a la base de la psicomotricitat, faciliten les activitats interdisciplinàries, ajuden a l’educació en valors, provoquen una dinàmica positiva que implica totalment al alumnes, etc.

Objectius específics

– Aconseguir una bona relaxació, imprescindible abans d’enfrontar-­‐se al públic.
– Guanyar en confiança i seguretat.
– Millorar en expressió oral i habilitat per parlar en públic.
– Expressar millor una idea i sintetitzar el contingut del discurs.
– Poder influenciar positivament audiències tan petites com grans.
– Controlar el temps d’exposició.
– Millorar la capacitat d’improvisació i d’imaginari.
– Generar impacte emocional.
– Entendre la importància dels silencis
– Entendre la importància del discurs
– Descobrir el món intern de cadascú a traves de les improvisacions
– Identificar els rols del grup amb exercicis teatrals
– Augmentar el respecte i l’autoestima personal

AMB LA COMPLICITAT D’ISIDRE MONTSERRAT

CONSULTA MÉS INFORMACIÓ SOBRE EL SEMINARI

Més informació a: teatre@tantarantana.com | 93 441 70 22

HOLA TEATRE

Li diem un Hola al teatre fent que l’alumne el descobreixi gaudint-lo, fent-se’l seu i aprenent la matèria d’una manera lúdica i amena, és a dir: Jugant. De fet, en francès, “actuar” s’anomena “Jouer”, i “Play” en anglès. Com a tauler de joc utilitzem la preparació d’escenes, improvisacions, la connexió amb les emocions i sensacions pròpies, el llenguatge corporal i no verbal, i la percepció cap a l’exterior i l’interior. Un cop familiaritzats amb els continguts del curs, tant el grup de joves com el d’adults, posaran en escèna una mostra final amb una proposta que pot anar des de textos clàssics, contemporanis o de creació pròpia col•lectiva.

AMB LA COMPLICITAT DE

ASSAJAR TEEN EDITION

És un projecte pensat per a joves de 14 a 18 anys que vol apropar l’art del teatre a un públic adolescent sovint “obligat” a assistir a espectacles que no l’interessen. Incentiva la creativitat genuïna i espontània de l’individu. Ofereix un espai d’expressió a la veu més jove, assegurant-los una zona de confiança. Fomenta el treball en equip, la creació col•lectiva. En definitiva divertir creant un espectacle que fem entre tots, tocant les tecles de dramatúrgia, interpretació, disseny, música i fotografia/realització. És una lectura dramatitzada, un concert i una jam session entre música i paraules.

AMB LA COMPLICITAT DE

ASSALTEM L’ESCENARI

Assaltem l’escenari ofereix diversos tallers per tal de facilitar l’accés dels joves, interessats en el teatre com a professió, als escenaris professionals i establir així un vincle entre el teatre i les noves generacions d’actors i actrius. Es tracten temes que ocupen, i sovint preocupen, els adolescents d’avui: el sexe, els somnis vitals, la relació amb els pares, les confessions inconfessables, l’educació, la gelosia, l’amor, la incertesa i un llarg etcètera. El resultat d´aquests tallers es presenta en funcions obertes al públic a la Sala Àtic22.

AMB LA COMPLICITAT DE
Mireia Gubianas, Irene Hernández i Davo Marín
CONTACTA assaltemlescenari@gmail.com

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER

You have Successfully Subscribed!