NOTÍCIES

DESTINATION MOON: un crit inconformista

CRISTINA COLL – DIARI DE BARCELONA

L’amor és la única cosa que ens salva, excepte de la mort. Una contundent revelació que ens mostrarà el viatge de dos germans que intenten sobreviure davant una societat que s’aproxima a l’abisme sense precedents. Begoña Moral alça un crit inconformista i convincent enfront el sistema capitalista i el canvi climàtic amb Destination Moon. El nom ve donat per la pel·lícula de ciència-ficció d’Irvin Pichel del 1950 on la visió del món és catastrofista.

Hodei Arrastoa i Mariantònia Salas es posen a la pell d’un actor que malviu de l’ofici i d’una infermera que porta una vida atrafegada i estressant, amb monòlegs tan crus com hilarants que són un gran tour de force pels intèrprets. Els germans són un retrat del malestar social – la precarietat laboral, el cansament o la incertesa – que lluiten per demostrar que no han estat inútils els dies viscuts, que no han fracassat. Han perdut la fe en la vida i, fins i tot, han oblidat el que els mantenia desperts. Ell està immers en un crisi existencial i a ella se li aproximen els seus últims dies, inspirada en un canvi de vida minimalista, el convenç d’abandonar la ciutat per anar a viure enmig de la natura. “Quan ets conscient que no hi ha res més, tot canvia”, exclama ella.

Multidisciplinar
El muntatge teatral aposta per un format híbrid on hi conflueixen diverses disciplines artístiques. El moviment permet crear un espai on els personatges expressin el que amb paraules no poden. Albert Bassas és la figura que acompanya a la germana, en varis casos, a alliberar-se del pes del propi cos. Els recursos audiovisuals dialoguen a través del metallenguatge amb el text i els dona la llibertat d’interactuar amb el vídeo o de gravar en directe. I la música aporta una forta càrrega simbòlica d’unió, amor i germanor amb la cançó ‘Viento del sur’.

D’altra banda, la posada en escena plasma l’atmosfera predominant dels dos espais interiors i acollidors on es mouen els personatges amb una il·luminació amb tons càlids que contribueixen a crear una sensació d’intimitat.

Durant l’hora i mitja que dura la funció es posen molts temes sobre la taula, en els quals és inevitable veure’s reflectit i que no et deixaran indiferent quan t’aixequis de la butaca. Destination Moon reflexiona sobre la societat de consum i com hi basem la nostra felicitat; la nostra forma de vida sotmesa al tic-tac de les agulles del rellotge on no hi té cabuda el botó pausa per agafar aire i contemplar el nostre entorn. També hi ha espai per a l’emergència climàtica.

L’obra es podrà veure de dimecres a diumenge fins al 6 de juny al teatre Tantarantana. Correspon al segon treball de la companyia barcelonina, Paradiso 99, dins el Projecte de Suport a Creació de les Companyies en residència El Cicló.

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ

Enhorabona! Ja formes part del Tantarantana. A partir d'ara rebràs els nostres butlletins.