NOTÍCIES

Torna l’exitós ‘Dramaburg’, de Carlos Perelló, ara a l’Àtic 22

TEATRAL.NET | REDACCIÓ

Després d’una estrena amb excel•lents crítiques i de guanyar el tercer premi de la beca Despertalab 2016, torna als escenaris Dramaburg, el text de Carlos Perelló que reflexiona, entre d’altres moltes coses, “sobre la civilització de l’espectacle.” El projecte significa el naixement de la companyia Dramabug, formada per Laia Alberch, Rafa Delacroix, Guillem Gefaell, Georgina Latre, Carlos Perelló i Xavier Torra. Els acull la Sala Tantarantana, al seu intimista Àtic 22 del 8 al 25 de febrer.

Dramaburg és, per damunt de tot, un conte. Una història sobre un periodista rigorós i entusiasta que es deixa seduir pels encants de la indústria de l’espectacle i acaba evocat a l’experiència frívola i narcòtica del llenguatge televisiu. I finalment a la corrupció de la seva professinalitat.

L’ARGUMENT
Un jove periodista es capbussa dins de les entranyes de l’esdeveniment més glamurós de l’any. Retransmetent en directe per a tothom, vol, amb una única pregunta, despullar l’estrella principal de l’espectacle, deixant en evidència la seva superficialitat i inconsciència. Però la gala convertirà la puresa del periodista en part de l’espectacle, utilitzant-la per mantenir l’audiència al màxim fins a un final explosiu.

Dramaburg gira a l’entorn de mostrar com som capaços de convertir tot allò que hi ha de pur en nosaltres en un producte, convertint-nos en còmplices i turistes de la perversió de la societat. Des l’onze de setembre de 2001, la ficció i l’espectacularitat de Hollywood i dels mitjans de comunicació ens han explicat la construcció del nostre món. Aquest fenomen s’ha multiplicat de forma viral amb l’arribada de les xarxes socials. Actualment, la nostra vida és un aparador, i ens sentim empenyats a convertir la nostra experiència vital en un subproducte.

 

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER

You have Successfully Subscribed!