FORMACIÓ I RECERCA

El Tantarantana presenta una oferta formativa continuada i destinada als professionals de les arts escèniques. En un procés de treball conjunt entre l’equip del Tantarantana i les companyies, es planteja una relació de formacions impartides per professionals especialitzats amb l’objectiu de reforçar aquelles necessitats artístiques i tècniques detectades a l’hora de desenvolupar projectes concrets. D’aquesta manera, oferim un valor pedagògic afegit als diferents processos creatius, enfortint i professionalitzant els aspectes a treballar de les nostres companyies residents.

D’altra banda, també proposem un programa d’activitats formatives adreçades a la comunitat, amb la finalitat d’apropar les arts escèniques i posar a l’abast de la comunitat diferents vies d’inicació dintre d’un entorn professional i creatiu.

HOLA TEATRE

Li diem un Hola al teatre fent que l’alumne el descobreixi gaudint-lo, fent-se’l seu i aprenent la matèria d’una manera lúdica i amena, és a dir: Jugant. De fet, en francès, “actuar” s’anomena “Jouer”, i “Play” en anglès. Com a tauler de joc utilitzem la preparació d’escenes, improvisacions, la connexió amb les emocions i sensacions pròpies, el llenguatge corporal i no verbal, i la percepció cap a l’exterior i l’interior. Un cop familiaritzats amb els continguts del curs, tant el grup de joves com el d’adults, posaran en escèna una mostra final amb una proposta que pot anar des de textos clàssics, contemporanis o de creació pròpia col•lectiva.

AMB LA COMPLICITAT DE

ASSAJAR TEEN EDITION

És un projecte pensat per a joves de 14 a 18 anys que vol apropar l’art del teatre a un públic adolescent sovint “obligat” a assistir a espectacles que no l’interessen. Incentiva la creativitat genuïna i espontània de l’individu. Ofereix un espai d’expressió a la veu més jove, assegurant-los una zona de confiança. Fomenta el treball en equip, la creació col•lectiva. En definitiva divertir creant un espectacle que fem entre tots, tocant les tecles de dramatúrgia, interpretació, disseny, música i fotografia/realització. És una lectura dramatitzada, un concert i una jam session entre música i paraules.

AMB LA COMPLICITAT DE

ASSALTEM L’ESCENARI

Assaltem l’escenari ofereix diversos tallers per tal de facilitar l’accés dels joves, interessats en el teatre com a professió, als escenaris professionals i establir així un vincle entre el teatre i les noves generacions d’actors i actrius. Es tracten temes que ocupen, i sovint preocupen, els adolescents d’avui: el sexe, els somnis vitals, la relació amb els pares, les confessions inconfessables, l’educació, la gelosia, l’amor, la incertesa i un llarg etcètera. El resultat d´aquests tallers es presenta en funcions obertes al públic a la Sala Àtic22.

AMB LA COMPLICITAT DE
Mireia Gubianas, Irene Hernández i Davo Marín
CONTACTA assaltemlescenari@gmail.com

SUBSCRIBETE AL NEWSLETTER

You have Successfully Subscribed!