Facebook-Tantarantana twitter-tantarantana-botton  youtube-tantarantana-botton Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.   CAT | CAS 

WOYZECK CADUCAT

icon adults ADULTS

Roger Torns (Catalunya)

Ara Woyzeck és vigent, tant de bo algun dia no ho sigui. Woyzeck seria un treballador nat. Un pluriempleat, un netejador de lavabos, un conillet d'indies que ofereix el seu cos a la ciència a canvi de diners, un home sense la possibilitat de sortir del circ on només és un objecte funcional. Maria, la mare del seu fill, també acaba oferint el seu cos a canvi de diners. 

 

WOYZECK CADUCAT

Roger Torns (Catalunya)

Woyzeck seria un treballador nat. Un pluriempleat, un netejador de lavabos, un conillet d'indies que ofereix el seu cos a la ciència a canvi de diners, un home sense la possibilitat de sortir del circ on només és un objecte funcional. Maria, la mare del seu fill, també acaba oferint el seu cos a canvi de diners. Han de mantenir el seu fill. L'han d'estimar. Li han de donar tot el que poden. Han de fer per a ell tot allò que estigui a les seves mans.

Woyzeck caducat parteix del text Woyzeck, escrit el 1837 per George Büchner, metge i dramaturg alemany mort als 23 anys. El Woyzeck de Büchner és la primera obra que posa com a protagonista a un paria, a un marginat social, un home corrent i sense ideals amb una innocència que l'arrossega a la catàstrofe. Woyzeck caducat revisa el text de Büchner per explicar què ens pot passar (o què ens ha passat) si l'educació es transforma en formació de gent funcional, de soldats executors per afavorir els mercats, d'animals engabiats enganyats amb falses llibertats.

Amb Woyzeck caducat, la companyia rellegeix, intervé i completa aquest clàssic del segle XIX per trobar la base de problemes de comunicació i d'organització presents a la societat actual. L'objectiu del muntatge és obrir el debat i enfocar la mirada cap a l'educació i l'organització contemporània d'aquesta. Woyzeck caducat no neix per a educar, sinó per posar en dubte un model d'educació. Ara, avui, Woyzeck és vigent. Tant de bo algun dia no ho sigui.

Durada 60' | Espectacle en català

WOYZECK CADUCAT
ROGER TORNS (Catalunya)

Direcció i dramatúrgia: Roger Torns

Ajudant de direcció: Eduard Tudela

Intèrprets: Marc Ribera, Paula Malia, Arnau Comas i Roger Torns

Caracterització i disseny de vestuari: Helena Lucas

Construcció titelles: Albert Ventura i Alejandra Lorenzo

Cançons: Roger Torns

Producció musical i espai sonor: Jaume Cervera Colleuil

Producció: Helena Giner i Roger Torns

Espai i disseny de llums: Roger Torns

 

Newsletter

Logo png ciclo

convocatoria tancada

convocatoria espectacles baixos

PUBLI CAMPANYA ESCOLAR