Facebook-Tantarantana twitter-tantarantana-botton  youtube-tantarantana-botton Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.   CAT | CAS 

MONTSERRAT ROIG: PARAULES D'AVUI

icon adults ADULTS - ÀTIC22

Mariona Casanovas i Emili Cuenca (Catalunya)

 

Paraules d'avui és una selecció d'alguns dels articles recollits a Un pensament de sal, un pessic de pebre que agrupa la totalitat d'articles que Roig va escriure al diari Avui fins pocs dies abans de morir.

 

icon adults ADULTS - ÀTIC22

MONTSERRAT ROIG: PARAULES D'AVUI

Mariona Casanovas i Emili Cuenca (Catalunya)

 

A través del pensament de la Montserrat Roig podem, encara ara, cercar de comprendre i dialogar amb els grans i petits esdeveniments que vertebren el nostre dia a dia. Amb aquest espectacle tenim l'ocasió de gaudir, retre homenatge i fer nostre el pensament i les inquietuds d'una de les grans figures de les lletres del nostre país com és la Montserrat Roig, en el 25è aniversari de la seva mort. I, alhora, oferir una oportunitat excepcional per a donar-la a conèixer a les noves generacions, que de ben segur es sentiran molt propers a ella. 

Paraules d'avui és una selecció d'alguns dels articles recollits a Un pensament de sal, un pessic de pebre. Dietari obert 1990-1991, que agrupa la totalitat d'articles que Roig va escriure al diari Avui fins pocs dies abans de morir. Temes com el feminisme, la justícia social, la lluita contra l'oblit, la discriminació racial, la llengua, la pau,... són presents al llarg d'aquest monòleg que en realitat és un diàleg, perquè les paraules de la Montserrat Roig interpel·len el públic, el lector. La vivesa en la dicció i moviment de Mariona Casanovas, contrapuntada per l'oportuna guitarra d'Emili Cuenca, fan de l'espectacle una síntesi de les línies de força que travessen, amb precisió d'estilet, el pensament de Montserrat Roig. 

Davant l'avinentesa de poder presentar al públic un espectacle d'aquestes característiques, més encara quan el recull d'articles no ha estat reeditat, no hem volgut deixar passar l'oportunitat de reivindicar la paraula i la memòria de Montserrat Roig en complir-se el 25è aniversari de la seva mort.

Espectacle en català

MONTSERRAT ROIG: PARAULES D'AVUI

Mariona Casanovas i Emili Cuenca (Catalunya)

 

Dramatúrgia: Maria Manau (A partir de textos de Montserrat Roig i Fransitorra)

Direcció: Maria Manau i Frederic Roda

Intèrprets: Mariona Casanovas (actriu) i Emili Cuenca (músic)

Newsletter

PUBLI CAMPANYA ESCOLAR

Logo png ciclo

convocatoria tancada

convocatoria espectacles baixos