Facebook-Tantarantana twitter-tantarantana-botton  youtube-tantarantana-botton Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.   CAT | CAS 

LIGEROS DE EQUIPAJE: CRÓNICA DE LA RETIRADA

icon adults ADULTS - BAIXOS22

Vl CICLE DE COMPANYIES EN XARXA 
Producciones Viridiana 
(Aragó)

Crònica de la retirada d'un fet gairebé oblidat de la història d'Espanya: En 1939, mig milió de persones van cauar la frontera francesa a través dels Pirineus. Una ficció creada amb multitut de cròniques i testimonis reals.

icon adults ADULTS - BAIXOS22

Vl CICLE DE COMPANYIES EN XARXA 
LIGEROS DE EQUIPAJE: CRÓNICA DE LA RETIRADA
Producciones Viridiana (Aragó)

El VI Cicle de Companyies en Xarxa apropa les propostes de quatre de les companyies més solvents i amb més recorregut del circuit teatral independent de l'estat.

Ligeros de equipaje: crónica de la retirada Al 1939 gairebé mig milió de persones van creuar, a través dels Pirineus, la frontera francesa. Alguns eren membres de l'exèrcit republicà, però també hi havia població civil, moltes dones i molts nens. Molts no van tornar mai: alguns d'ells van morir de fred, alguns pels bombardejos o als camps de concentració. Ligeros de equipaje: crónica de la retirada vol, com una història de ficció creada amb multitud de cròniques i testimonis reals, recuperar l'autèntica història de centenars de milers de persones. Una història gairebé oblidada, perduda en el temps. No és una obra sobre la Guerra civil, sinó un treball que tracta sobre l'oblit, el passat, l'absència, la mort, la vida... I l'home, capaç del millor I del pitjor. A través d'un profund i seriós treball actoral, fet des de la veritat i la senzillesa, al que se sumen uns pocs elements evocadors i la força de les projeccions, l'espectacle uneix els fragments trencats de la memòria, de manera sòbria i impactant, per traslladar l'espectador més de cinquanta anys enrere.

Ligeros de equipaje: crónica de la retirada va ser nominada a millor autor i també a millor espectacle als XVIII Premios Max. Ha obtingut premi al millor espectacle de sala de la Feria de Teatro de Castilla-León Ciudad Rodrigo 2014 i és espectacle recomanat per la Red Española de Teatros Públicos 2014.

Producciones Viridiana és un col·lectiu artístic que funciona com a companyia des de fa dinou anys de forma estable I continuada. Al llarg d'aquests anys la companyia ha sabut consolidar un equip tècnic i humà que li ha permès realitzar més de 2.300 actuacions teatrals, estant present en els cercles I xarxes de distribució més importants de l'Estat, això com en fires, festivals I gires a països com Argentina, Bolívia, Bulgària, Cuba o França.

Espectacle en castellà

LIGEROS DE EQUIPAJE: CRÓNICA DE LA RETIRADA
Producciones Viridiana 
(Aragó)

Direcció i dramatúrgia: Jesús Arbúes

Intèrprets: Javier García | Pedro Rebollo

Producció executiva: Merche Alberto 

Producció en gira: Mónica Macias 

Espai sonor: Juanjo Javierre 

Vesturi: Laura de la Fuente  

Tècnic en gira: Agustín Pardo 

Administració: Lumi Jimenez 

Imatge del cartell: Chema Madoz 

Cartell: Isidro Ferrer 

Distribució: Pilar Royo 

Una producció de Viridiana S.L.

Newsletter

PUBLI CAMPANYA ESCOLAR

Logo png ciclo

convocatoria tancada

convocatoria espectacles baixos