Facebook-Tantarantana twitter-tantarantana-botton  youtube-tantarantana-botton Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.   CAT | CAS 

UNA FAMILIAR

icon adults ADULTS - ÀTIC22

Cia. La Ida (Catalunya)


La creació d'aquesta obra neix d'una pregunta: com reaccionaries si un dia et trobes amb un pare que fa més de 20 anys que no veus i que viu al carrer? Una comèdia negra sobre com de maldestres podem arribar a ser en l'intent d'estimar-nos.

 

icon adults ADULTS - ÀTIC22

UNA FAMILIAR

Cia. La Ida (Catalunya)

 

La creació d'aquesta obra neix d'una pregunta: com reaccionaries si un dia et trobes amb un pare que fa més de 20 anys que no veus i que viu al carrer? Una familiar explica la història de tres germans: La Lluïsa, la germana gran, una artista alcohòlica que viu a Munich obsessionada en crear, l'Anna, la mitjana, dona d'un odontòleg que no hi és mai, i el Pepet, el petit, pensionat per incapacitat laboral i dedicat a no fer res en tot el dia. Per atzar o per destí, després de molt temps, els germans es reuneixen a la casa nova de l'Anna; el Pepet té alguna cosa per explicar. Ha vist al papa. Estava brut i "borratxo". Decideixen sortir al carrer a buscar-lo per convidar-lo a casa, o millor dit, per raptar-lo en un intent de relacionar-se.

Una familiar és el retrat de tres germans àvids de pare. El seu síndrome d'abstinència és brutal. Necessiten una figura paterna que els hi retorni l'equilibri. Necessiten un pilar. I sortiran al carrer a buscar-lo. Però alguns pilars no són el que semblen, són construccions buides, estructures fràgils, embriagues, vacil·lants, cases de palla que pogueren esfondrar-se en un sol esbufec. I aleshores no queda més remei que aprendre a sostenir-se per un mateix.

Una familiar és un retrobament amb un tabú ocult que de sobte apareix. Totes les seguretats que han construït fins al moment s'enfonsen donant pas a una tragicomèdia negra sobre com de maldestres podem arribar a ser en l'intent d'estimar-nos. L'absència és com un verí que corroeix l'ànima. I quan l'absència no està acompanyada per una bona raó, aleshores la ferida es manté ofensiva i convalescent.

Espectacle en català 

UNA FAMILIAR

Cia. La Ida (Catalunya)

 

Text: Amaya Mínguez
Direcció: Cristina Gámiz
Ayudant de direcció: Simona Quartucci
Intèrprets: Josep Maria Alejandre, Jose Pérez-Ocaña, Sonia Sobrino i Carla de Otero
Producció: Cristina Ferrer i La Ida
Il·luminació: Núria Gámiz i Belén Fernández
Escenografia: Bárbara Massana
Vestuari: Susana Bascuñana
Creació audiovisual: Núria Gámiz, Bruno Hidalgo
Vídeo i fotografies: El Tío Carretilla
 
 

 

Newsletter

PUBLI CAMPANYA ESCOLAR

Logo png ciclo

convocatoria tancada

convocatoria espectacles baixos