Facebook-Tantarantana twitter-tantarantana-botton  youtube-tantarantana-botton Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.   CAT | CAS 

HOLA TEATRE

icon adults ADULTS - BAIXOS22

HOLA TEATRE
Dara 
(Catalunya)

Li diem un Hola al teatre fent que l'alumne el descobreixi gaudint-lo, fent-se'l seu i aprenent la matèria d'una manera lúdica i amena, és a dir: Jugant. De fet, en francès, "actuar" s'anomena "Jouer", i "Play" en anglès.

Nosaltres utilitzem en la formació aquest principi amb el que també treballem a les nostres obres: trobar els recursos mitjançant el joc que ens serviran tant a l'escenari com al dia a dia.

OBJECTIUS

- Aconseguir unes interpretacions versemblants i creatives.
- Dominar les eines teatrals bàsiques.
- Guanyar seguretat, naturalitat i agilitat.
- Perfeccionar l'expressió oral i l'habilitat per parlar en públic.
- Trobar comoditat en l'improvisació i recerca d'imaginari.
- Conèixer la sensibilitat escènica d'un mateix i la dels altres.
- Assolir una bona respiració i relaxació.
- Reforçar l'anàlisi i comprensió d'un text.
- Millorar l'expressió d'una idea.
- Reforçar la comoditat física.
- Gaudir en el joc teatral.

CONTINGUTS

Es treballa la relaxació, la percepció, la sensibilitat i l'expressió, que combinarem entre elles com si fossin peces de Tetris. Per fer-ho juguem les següents cartes escèniques: la concentració, la confiança, l'imaginari, l'expressió corporal i vocal, l'oratòria, la dicció, l'imaginari, el moviment, l'escolta, la mirada, l'entonació, la modulació i l'olfacte escènic per connectar emocionalment.
​
Com a tauler de joc utilitzem la preparació d'escenes, improvisacions, la connexió amb les emocions i sensacions pròpies, el llenguatge corporal i no verbal, i la percepció cap a l'exterior i l'interior.
​
Un cop familiaritzats amb els continguts del curs, es posaran en pràctica en una mostra final amb una proposta que pot anar des de textos clàssics, contemporanis o de creació pròpia col·lectiva.
​
Tots aquests exercicis, així com la mostra, s'adaptaran a les característiques del grup, al grau de participació i necessitats dels participants.

METODOLOGIA

Les sessions consten de quatre fases clarament diferenciades:

- Escalfament per col·locar cos i ment en un estat propici per a la realització del treball del dia.
- Exercicis corals per aconseguir una bona disponibilitat emocional, i un treball de confiança.
- Treball del contingut del dia adaptat a la dinàmica del grup.
- Recull de tots els exercicis i jocs realitzats en la sessió, així com l'explicació del treball del dia per tal que l'alumne conegui més concretament l'evolució del seu treball.

Al finalitzar el curs, es realitza una petita mostra d'habilitats individual o en grup on cada alumne disposa del seu espai lliure de creació.

CONTACTE

DARA
dara.formació@gmail.com
www.darateatre.com
 

Newsletter