Facebook-Tantarantana twitter-tantarantana-botton  youtube-tantarantana-botton Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.   CAT | CAS 

DNI+D

icon adults ADULTS - ÀTIC22

DNI+D Cicle de lectures escenificades de la Nova Dramatúrgia Iberoamericana 

'DNI+D' és un cicle de lectures escenificades de textos de dramaturgs iberoamericans i portades a escena per creadors teatrals residents a Barcelona. Es porten a escena textos de dramaturgs de Bolívia, Colòmbia, Ecuador, Cuba, Argentina, Mèxic, Brasil, Xile i Portugal. Els dramaturgs assisteixen a les lectures via skype i en acabar la lectura participaran en un col·loqui sobre l'obra i la posada en escena amb els espectadors i l'equip artístic.

LA INICIATIVA 

'DNI+D' és fruit de la col·laboració de la companyia Teatre dels Argonautes i el Teatre Tantarantana, i implica la sala Àtic22 de Barcelona, sis plataformes teatrals de Llatinoamérica i una de Portugal: el Centre de Dramatúrgia Cotemporània de Sao Paulo (Brasil), el Colectivo Dramaturgia Mexicana Contemporánea (Mèxic), Escuela Nacional de Teatro de Bolivia, la Fundación La Maldita Vanidad Teatro de Bogotà (Colombia), Panorama Sur de Buenos Aires (Argentina), la Companhia Teatro Reactor - Centro de Investigação Teatral de Matosinhos (Portugal) i la Fundación Teatro San Martín De Caracas (Veneçu'ela), amb les que el projecte DNI+D ha signat convenis de col·laboració. Gràcies a aquest convenis, l'experiència es completarà amb la lectura de textos de dramaturgs de Catalunya, Euskadi, València, Madrid, La Rioja i Castilla La Manchaen lectures escenificades a Brasil, Mèxic, Bolívia, Colòmbia, Argentina, Brasil, Veneçuela i Portugal. 

DNI+D és l'impulsor del Cercle de dramatúrgia sense fronteres en xarxa del que també formen part els projectes Iberdrama, del Teatro del Astillero de Madrid, i les lectures de Creadores.es, que tindran lloc, entre altres espais, a la sala Espacio Inestable de València.

DESCRIPCIÓ I OBJECTIUS 

'DNI+D' és un projecte del Teatre dels Argonautes Associació Cultural per a la difusió, intercanvis, internacionalització i circulació de noves dramatúrgies iberoamericanes. 

'DNI+D' neix amb tres objectius: 1) Crear una plataforma per a la difusió del teatre de text contemporani, amb propostes innovadores en discurs, llenguatge i estètica. 2) Crear i formar nous públics interessats en aquest tipus de propostes i 3) Promoure la col·laboració entre dramaturgs i espais teatrals d'Iberoamèrica i el treball en xarxa. 

A més de rebre obres, via convenis amb els importants espais teatrals d'Iberoamèrica, la plataforma DNI + D també serveix de vitrina per a les obres d'autors-dramaturgs independents dels següents països i àrees de llengua espanyola: Uruguai, Puerto Rico, Nicaragua, Colòmbia , Cuba, Hondures, Bolívia, Mèxic, Argentina, Veneçuela, Miami, Equador, Costa Rica, Panamà i Xile; i en els següents de llengua portuguesa: Brasil i Portugal. 

Els textos i el format
Les obres que es presenten al cicle retraten les realitats i contradiccions de la societat contemporània a les grans ciutats, expressades des de diferents prismes segons la visió de cada creador. El format triat per a mostrar-les, la lectura escenificada o premuntatge, respon a la voluntat de recuperar una relació de l'espectador amb l'esdeveniment teatral. Les lectures escenificades possibiliten la promoció directa i el coneixement immediat del teatre actual dels països participants, un teatre que funciona com a agent, testimoni i transformador del seu temps.

L'skype amb el dramaturg
Les sessions de DNI+D acaben amb un col·loqui entre l'equip creador, el dramaturg connectat per skype i el públic assistent. L'espectador pot, doncs, compartir directament amb els creadors les diferents interpretacions possibles, i descobrir si els significats i intencions han estat donats des del text o des de la direcció i l'actuació. L'autor té la possibilitat de testejar l'efecte que té el seu text en un context cultural diferent. I l'equip creatiu pot saber de primera mà què li ha semblat al dramaturg la posada en escena del text que va entregar.

Acceder al material de prensa del espectáculo

 

 

Newsletter