NOTÍCIES

Albert Lladó converteix Andreas Lubitz en l’Ícar modern

EL NACIONAL | LA LLANÇA

La directora Marcela Terra ens porta a escena Ícaro al teatre Tantarantana, la segona obra de l’escriptor Albert Lladó. Es tracta d’una actualització del mite clàssic sorgit de l’esgarrifós succés protagonitzat pel pilot Andreas Lubitz el 24 de març de 2015. L’obra es representarà del 26 d’abril al 12 de maig.

Els actors Padi Padilla i Eloi Benet, de la companyia Meridiano 70 y Medio, encarnen el pilot i el copilot del fatídic vol. Un viatge ple d’analogies a l’Europa moderna que, de la mà dels avenços tecnològics, s’ha perdut en la seva ambició. Al vol número 9525 de Germanwings van morir 150 persones, i l’impuls del jove pilot per precipitar-se a l’abisme no és una simple anècdota per Lladó. L’autor es pregunta quin crit d’urgència, però a la vegada d’esperança, ens arriba amb l’actualització del mite clàssic.

Albert Lladó no només juga amb el llenguatge dramatúrgic tradicional, sinó que incorpora a l’obra la tècnica del collage. Així, es poden reconèixer referències a La caiguda d’Albert Camus, El paradís perdut de John Milton, La metamorfosi d’Ovidi, cançons de Silvio Rodríguez o Antonio Vega, i, fins i tot, transcripcions de la caixa negra de l’avió estavellat.

 

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER

You have Successfully Subscribed!