PROJECTE INTERNACIONAL

Des del Tantarantana apostem per generar relacions internacionals que, d’una banda, ajudin a difondre la creació escènica de Catalunya arreu del món, i de l’altra, atreguin a professionals de l’àmbit internacional cap a la nostra ciutat. En aquesta secció trobareu aquelles iniciatives que, amb el nostre suport, generen aquesta mirada d’obertura cap a l’exterior i promouen l’intercanvi cultural per poder portar més lluny les nostres escenes.

EL CICLÓ INTERNACIONAL

Al 2018 vam donar el tret de sortida a la internacionalització del projecte de suport a la creació EL CICLÓ a partir del projecte internacional DNI+D (lectures escenificades de dramaturgs/es iberoamericans/es que dirigeixen creadors/es residents a Barcelona).

La fusió dels dos projectes va permetre que les dramaturgues i dramaturgs d’EL CICLÓ de la temporada 2017/2018 – Laia Alsina Ferrer de la Cia El Martell, Eric Balbàs de El Eje, Salvador S. Sánchez de la Cia Casa Real, Laura Mihon del Col·lectiu La Santa i Anna Maria Ricart d’Obskené, amb l’assessorament de Júlio Álvarez i Albert Tola – viatgessin a Bogotà, Colòmbia. En aquest viatge van trobar-se amb creadors i creadores del col·lectiu teatral La Maldita Vanidad, amb qui ja s’ha treballat anteriorment amb la coproducció de Los niños oscuros de Morelia d’Albert Tola. La trobada artística es va fer durant el Festival Iberoamerciano de Teatro de Bogotá i tenia com a objectiu principal l’intercanvi de creació i experimentació entre els dos continents establint, d’aquesta manera, una relació d’integració en el circuit internacional del projecte EL CICLÓ.

El seguiment d’aquest projecte i experiència artística es va recopilar en forma de relat a partir de les vivències dels creadors i creadores a Colòmbia. Podeu llegir el diari de viatge clicant el següent botó.

DNI+D

DNI+D és un cicle de lectures escenificades de textos de dramaturgs iberoamericans dirigides per creadors teatrals residents a Barcelona. Els dramaturgs assisteixen a les lectures via Skype i després participen en un col·loqui sobre l’obra i la posada en escena amb el públic i l’equip artístic. Desde el seu inici, el cicle DNI+D ha portat a escena textos de dramaturgs de Bolívia, Colòmbia, Ecuador, Cuba, Argentina, Mèxic, Brasil, Xile i Portugal.

COPRODUÏT PER TEATRE DELS ARGONAUTES

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER

You have Successfully Subscribed!