Saltar al contingut principal
RES DE TU

RES DE TU

30ª TEMPORADA DEL TANTARANTANA: El fruit de #30anys de teatre

 

RES DE TU

COMPANYIA DEL NO-RES | Escrit per Iván F. Mula
Del 7 al 25 de juny de 2023 a la sala Àtic22 | Dies excepcionals sense funció: 23 i 24 de juny

Veure l’Òscar és com fer-me talls als braços amb un cúter. És per això que m’agrada.

#ResDeTu #30anysTantarantana

DESCRIPCIÓ DE L’ESPECTACLE

Un jove estudiant de periodisme intel·ligent i introvertit, tracta d’encaixar en un entorn universitari, masculí i superficial amb el qual no s’identifica, mentre amaga un secret que el turmenta: está enamorat de l’Óscar, el seu millor amic.

L’Óscar és l’estudiant més popular del campus. Té una relació amb una noia una mica més gran que ell i un vincle especial amb el nostre protagonista que és la clau i el veritable misteri d’aquesta història. Coneix realment l’Óscar els desitjos ocults del seu amic?

Per què, malgrat la seva aparent vida perfecta, necessita constantment escapar de la realitat? La tensió entre ells desencadenarà una sèrie de successos que canviaran la seva amistat per sempre, fent un mal irreparable a persones molt estimades per a ells i fins i tot posarà en perill les seves pròpies vides.

NOTES DE LA DIRECTORA

Res de tu planteja, dins d’un entramat de sensacions, el buit; la recerca incessant del ple, amb independència del com, o de si això comporta justament l’assoliment del contrari. En una societat individualista no puc sostenir el pes de la soledat; vet aquí el món de les contradiccions humanes… Aquest buit m’empeny a l’abisme i necessito omplir-lo per sentir que sóc algú. I en l’altre em recolzo. L’engany de la paraula externa i l’oblit de l’essència pròpia. M’he perdut tant en el defora que m’he desconnectat de mi… Això em guia camí a l’obsessió: obrir els ulls i seguir una olor com si fos l’única cosa existent, perdent-me completament en ella, naufragant inevitablement en ella. Aquí aquesta olor és l’Òscar, el personatge del qual el protagonista se sent enamorat. Però l’Òscar no és res més que una cortina. És una projecció que dóna sentit a la meva existència. És la fugida del jo i el refugi de la ment. L’Òscar és tenir alguna raó per llevar-me al matí i per arribar al vespre no pensant que no hi ha res que valgui la pena. La trampa de la superficialitat, l’autoengany de l’aparença, la recerca del no-res com a símbol del tot. Si finalment et miro amb els ulls de veure-hi clar i et detesto, per què segueixo admirant-te i buscant-te?

Ja no parlem de la soledat enmig de la multitud, sinó de la soledat que jeu amb cadascú de nosaltres al sofà, la que ens trobem al mirall quan no volem preguntar-nos res. Aquesta no dol, aquesta apunyala, ens obre en canal i ens descarna. Tot això amb humor, música, unes precioses veus i un dinamisme escènic que ompliran aquest espai buit de l’escenari teatral. I com ho planteja l’Iván F. Mula, com a autor de l’obra? Res de tu és un joc entre un actor i una actriu que van interpretant al mateix personatge: dues veus per a una mateixa persona, dos intèrprets per a una mateixa veu. Res de tu juga amb el personatge-persona i el personatge-narrador, i ara atorga dues fisicitats a un mateix caràcter, ara demanda el desdoblament de l’intèrpret per cobrir els molts d’altres que hi ha a escena. Res de tu també és una entrada i sortida constant de la realitat del personatge: el pas del pensament a la realitat externa, de la idea a la contrària resolució.

Montse Rodríguez Clusella

INFORMACIÓ

HORARIS

DIMECRES 20H
DIJOUS 20H
DIVENDRES 20H
DISSABTE 20H
DIUMENGE 18:30H

IDIOMA I DURADA

Català | 70′

ACTIVITAT ESPECIAL

Col·loqui postfunció amb la companyia: divendres 16 de juny

Descarrega’t el material de premsa

PREUS

Entrada anticipada a 15€ fins al 31 de maig, limitada a les primeres 15 entrades per sessió.
Entrada a 17€ a partir de l’1 de juny al web.
Entrada general a 22€
a partir de l’1 de juny a taquilla.

DESCOMPTES

14€ Butaca jove (menors de 25 anys), estudiants d’arts escèniques, targeta acreditativa de discapacitat i descompte atur (aquests descomptes requereixen acreditació).
14€ Descompte de grups a partir de 10 persones.
17€ Carnet de biblioteques, Carnet TresC, Carnet Jove i majors de 65 anys.

ABONAMENTS

ABONAMENT 4 L’esporàdica: 58€ per a 4 entrades
ABONAMENT 6 L’amiga: 84€ per a 6 entrades
ABONAMENT 10 La més fan: 130€ per a 10 entrades

+INFO

FITXA ARTÍSTICA

COMPANYIA

COMPANYIA DEL NO-RES

AUTORIA

IVÁN F. MULA

DIRECCIÓ

MONTSE RODRÍGUEZ CLUSELLA

INTERPRETACIÓ

ROGER VILÀ
MIREIA SALA

AJUDANT DE DIRECCIÓ

FERRAN PÉREZ VILA

PRODUCCIÓ

GERARD RODRÍGUEZ

ESCENOGRAFIA I VESTUARI

GINA MOLINÉ VALLÈS

DISSENY D’IL·LUMINACIÓ

RAÜL ESTANY

GALERIA

MENCIÓ ESPECIAL

Agraïments: La Casa del Rellotge i Cor a Cor.

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ

Enhorabona! Ja formes part del Tantarantana. A partir d'ara rebràs els nostres butlletins.