NOTÍCIES

El Tantarantana estrena dues obres aquesta setmana

TEATRAL.NET | REDACCIÓ

Les sales del teatre Tantarantana ens fan saber que, aquesta mateixa setmana ens porten novetats totes dues. Per una banda, la Sala Àtic 22 estrena aquest dijous dia 7 Blink, un espectacle del dramaturg Phil Porter, que porta damunt l’escenari la relació entre dos londinencs a través d’un monitor per a nadons. I per l’altra, a la Sala Baixos22, el dia 8 arribarà la 7a edició del projecte social i comunitari PI(E)CE, un espectacle intergeneracional i multicultural creat amb els alumnes de l’IES Milà i Fontanals i l’IES Consell de Cent juntament amb el Casal de la Gent Gran del Raval.

SOBRE ‘BLINK’
Blink és un conte d’amor disfuncional protagonitzat pel Jonah i la Sophie. No us espereu una història protagonitzada pels dos herois que ens presentaven a l’escola, no hi trobareu prínceps ni princeses. Només dos individus solitaris i molt reals immersos a la ciutat de Londres. Quan en Jonah, un noi provinent del món rural que s’acaba de mudar tot sol a la ciutat, rep un sobre amb un monitor per bebès a nom de “llogater” les coses canvien en el seu dia a dia. A l’altra banda de la pantalla hi trobarà permanentment la Sophie, una noia a qui observarà furtivament a totes hores. Una bonica, tendra i inquietantment divertida història d’amor.

PI(E)CE, PETITS RECODS SENSE IMPORTÀNCIA
Què recordem i què oblidem? De vegades recordem una petita anècdota sense importància, una música que vam escoltar casualment pel carrer, un gest fugisser, una paraula dita casualment… Però, què s’amaga darrere del fet fútil? Què hi ha d’inefable, d’inexpressable, potser, i tanmateix d’essencial? La cosa fútil adquireix fondària a través del record… I va adquirint una nova dimensió, fins a barrejar-se en igualtat de condicions amb els fets més rellevants, amb les imatges punyents i les paraules que ens fereixen o que ens alegren de per vida…

Si en altres anys, PI(E)CE ha investigat amb la gent gran i els adolescents dels barris del Raval i del Poble Sec de Barcelona entorn de temes com la identitat, els somnis o la memòria, enguany aquesta recerca agafa un caire encara més íntim si és possible, tot cercant d’il·luminar les imatges o les diminutes narracions que ens impregnen sense que ens n’adonem i que, precisament per la seva discreció i aparent insignificança, acaben per revelar i per despullar el context biogràfic, social o cultural, o les barreges d’aquests, que ens configuren. Els petits detalls que fem o que expliquem sense pensar ens delaten. La història dels barris, de les ciutats i de les migracions estan fetes d’aquestes grapades d’històries… però, per endinsar-s’hi, cal afinar l’oïda i tancar les parpelles fins a deixar els ulls en penombra.

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ

Enhorabona! Ja formes part del Tantarantana. A partir d'ara rebràs els nostres butlletins.