Saltar al contingut principal

NOTÍCIES

NOVA RESIDÈNCIA TÈCNICA DE LA FABRA I COATS AMB EL TANTARANTANA

OBERTA CONVOCATÒRIA: RESIDÈNCIES TÈCNIQUES 2023 DE LA FABRA I COATS: FÀBRICA DE CREACIÓ DE BARCELONA AMB LA COL·LABORACIÓ DEL TEATRE TANTARANTANA. DATA LÍMIT: 21 DE JULIOL, FINS A LES 14h.

La Fabra i Coats: Fàbrica de Creació (FiC) ha signat un conveni amb el Teatre Tantarantanaamb l’objectiu de compartir recursos relacionats amb els processos de creació dins de les arts escèniques.

Teatre Tantarantana i Fabra i Coats, tenen com a eixos coincidents de la seva activitat: la creació, l’experimentació i l’assaig. Han de disposar dels recursos que permetin desenvolupar el talent i la creativitat i oferir serveis d’acompanyament a la creació i, seguint aquesta línia, els dos equipaments estableixen una col·laboració per a la realització de residencies tècniques al Teatre Tantarantana.

D’aquesta manera, oferim la possibilitat de disposar d’un espai completament equipat per abordar la posada en escena del muntatge.

 

Calendari

Hi hauran dos períodes de residència a l’espai Àtic del Teatre Tantarantana per acollir dos processos creatius, el primer període tindrà lloc entre el 4 i el 10 de setembre de 2023 i el segon període entre l’11 i el 17 de setembre de 2023.

En cas que un equip artístic necessités les dues setmanes s’estudiaria la possibilitat sempre i quan no hi hagués sol·licituds en un dels dos períodes.

Els horaris s’hauran d’ajustar a un màxim de 20 hores setmanals aconvenir amb el cap tècnic del Teatre Tantarantana.

 

Característiques tècniques de l’espai

Fitxa tècnica (document a consultar, Raider-Àtic22): La podeu trobar al següent enllaç.

 

Acompanyament tècnic

Durant la residència tècnica i segons les necessitats, la companyia/artista tindrà l’acompanyament especialitzat d’un o dos tècnics del Teatre Tantarantana  que assessoraran i ajudaran en el muntatge.

El material disponible el podeu veure mitjançant l’enllaç a la fitxa tècnica que consta a l’apartat de Característiques tècniques de l’espai d’aquest document.

El muntatge i desmuntatge del material estarà inclòs en els horaris de residència que es convinguin.

 

Candidates

Hi podran optar els projectes en arts escèniques que han accedit com a residents a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació mitjançant la convocatòria de residències artístiquesa la FiCper al període 2023.

Tal com s’ha acordat amb el Teatre Tantarantana, els criteris per accedir a la residència tècnica són:

  • Es prioritzaran les obres, objecte de la residència, que no hagin estat estrenades en la data de realització de la residència tècnica.
  • Que la companyia no tingui altra residència tècnica compromesa amb un altre espai de creació/exhibició.
  • Que la companyia/artista s’adapti a les dates disponibles proposades pel Teatre Tantarantana.

 

Procés d’accés

Cal fer-nos arribar la fitxa de sol·licitud adjunta, al correu fabraicoats@bcn.cat amb assumpte: Residència Tècnica Teatre Tantarantana

La data màxima d’enviament de la fitxa és el dia 21 de juliol, fins a les 14h.

Quan rebem la teva sol·licitud et respondrem confirmant la recepció de la sol·licitud i només et contactarem personalment si tenim dubtes.

Les propostes rebudes seran valorades per la direcció i un tècnic de gestió del Teatre Tantarantanai una tècnica de la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

Com  a màxim el 31 de juliol de 2023es comunicarà la/les sol·licituds seleccionades.

Un cop s’hagi comunicat a la companyia/artista la confirmació de realització de la residència aquesta, es comprometrà a assistir a totes les sessions programades.

Els participants es comprometen a fer visible en els seus espais i productes comunicatius la col·laboració amb FiC i Teatre Tantarantana

INFORMACIÓ, SUGGERIMENTS I DUBTES A:
Per a qualsevol consulta, podeu enviar un correu a la Maria Masoliver mmasoliver@bcn.cat

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ

Enhorabona! Ja formes part del Tantarantana. A partir d'ara rebràs els nostres butlletins.