PROGRAMA
D’EDUCACIÓ I CULTURA

Tantarantana va iniciar el seu programa d’educació i cultura el 2014.
Des de llavors hem desenvolupat els projectes ASSALTEM L’ESCENARI de la mà de Mireia Gubianas, Davo Marín i Irene Hernández, HOLA, TEATRE amb la companyia Dara o el projecte JO DAVANT DEL PÚBLIC amb Isidre Montserrat.

Actualment comptem amb dos projectes d’Educació i cultura en col·laboració amb l’Institut Públic d’ESO i Batxillerat d’Arts Escèniques Milà i Fontanals, situat just al costat del Teatre

  •  Batxillerat d’arts escèniques (des de la temporada 2020-2021)
  •  Piece educatiu (projecte aturat)

PROJECTE DE BATXILLERAT
D’ARTS ESCÈNIQUES

Tantarantana col•labora amb l’assignatura d’interpretació de primer curs del Batxillerat en Arts Escèniques de l’institut Milà i Fontanals.

La directora i dramaturga Begoña Moral i l’actor i director d’escena Rodrigo García Olza, professionals de les arts escèniques en actiu al nostre teatre, imparteixen l’assignatura anual de Pràctiques Escèniques, que suposa el contacte directe de les i els alumnes amb l’espai i escènic i l’equipament tècnic d’un teatre professional.

La proposta suposa per als alumnes una entrada al món del teatre des d’una vessant totalment pràctica, a través d’un procés de creació participatiu i seguint totes les passes d’una producció teatral professional. Es treballa per potenciar el coneixement de diferents llenguatges escènics, el treball en equip i la llibertat expressiva. Els objectius de l’assignatura són l’exploració, la creació, el gaudi i de la celebració del fet escènic, tant durant els assajos com durant les funcions.

Propostes escèniques presentades:
ZELESTA / DISTÀNCIA (+info), març de 2021.
COS / ENOLA I DAFNE (+info), juny de 2022.

Ens agrada que les i els alumnes sentin que participen de la creació d’una cosa cosa que parteix d’elles mateixes, i que puguin ser conscients i passar per totes les etapes i rols necessaris per construir qualsevol aparell escènic. I que sentin la importància i la força del grup a través d’aquesta experiència.

Begoña Moral

Dramaturga, directora i professora de l'assignatura Pràctiques Escèniques a l'IES Milà i Fontanals

Per obrir la porta de les arts escèniques ens sostindrem en els conceptes de connexió i compromís, amb una mateixa i amb el grup. També treballem amb la idea d’ocupar-nos del procés sense preocupar-nos pel resultat.

  Rodrigo García Olza

Director, actor i professor de l'assignatura Pràctiques Escèniques a l'IES Milà i Fontanals

PROJECTE DE
PI(E)CE EDUCATIU

PI(E)CE EDUCATIU és un projecte de teatre comunitari intergeneracional i intercultural que reuneix alumnes de l’aula d´acollida, alumnes d’ESO i gent gran del barri del Raval i que el Tantarantana porta a terme des de 2011 amb la col·laboració de la coreògrafa Constanza Brncic i el dramaturg Albert Tola. PI(E)CE EDUCATIU ha quedat aturat aquesta temporada per motius de protocols sanitaris dins de les aules, però esperem poder-lo tornar a reprendre ben aviat. PI(E)CE EDUCATIU forma part del Programa Comunitari del Teatre Tantarantana.

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ

Enhorabona! Ja formes part del Tantarantana. A partir d'ara rebràs els nostres butlletins.