NOTÍCIES
PI(È)CE S’INTERNACIONALITZA! El Tantarantana és amfitrió durant una setmana del projecte RAPPORT dins els Creative Europe

TEATRE TANTARANTANA
Aquesta setmana han visitat el Teatre Tantarantana els partners del projecte RAPPORT, un projecte internacional CREATIVE EUROPE del TEATRE TANTARANTANA i PROJECTE PI(È)CE amb Anglaterra, Polònia i Suècia.
Les tres companyies (ACTA, de Bristol, HISTORIEBERATTARNA, D’Estocolm i TEATR GODZKI de Bielsko-Biała) especialitzades en el treball de les arts escèniques des del punt de vista comunitari han compartit amb les joves i els joves i amb les persones grans que conformen la companyia PI(È)CE les seves metodologies.
Per la nostra banda, els impulsors del PROJECTE PI(È)CE, Albert Tola, Constanza Brncic i Julio Alvarez els han proposat diferents workshops amb les eines de treball que han desenvolupat després de nou anys de treball comunitari amb adolescents nouvinguts i gent gran del barri.
La setmana d’activitats s’ha completat amb un tour pel Raval i Ciutat Vella que ha inclòs entre altres visites al CCCB, al Palau de la músicai a l’Insitut Milà i Fontanals (on es realitzen gran part de les sessions de PI(È)CE) i amb diferents sessions de pluja d’idees i de posada en comú de mètodes per acabar de donar forma al projecte RAPPORT.
Aquest intercanvi de països confluirà en una peça conjunta el 2021.
+info d’EL CICLÓ INTERNACIONAL
PIECE INTERNACIONAL i el Projecte RAPPORT (Refugee Arts with Participants and Practitioners Open to integRaTion’ 2019-2021) de la Comunitat Europea
El projecte PIECE de teatre comunitari Internacional i Intercultural aixeca el vol. I el vol el porta, per començar, a la ciutat de Bristol, on s’ha produït la primera trobada de les quatre integrants del projecte RAPPORT, dirigit a promocionar la integració entre refugiats i comunitats d’acollida mitjançant les arts escèniques.
Quatre ciutats, quatre projectes i un únic objectiu: la integració de persones marginalitzades mitjançant l’art. Són:
Des de Bristol, ACTA, una companyia de teatre comunitari amb trenta anys d’experiència fent servir el teatre i les arts relacionades per a crear canvis transformadors en les comunitats immigrants.
Des d’Estocolm, HISTORIEBERATTARNA, un projecte que proposa diferents tallers de cinema d’animació per a que persones refugiades, especialment nens i joves puguin explicar les seves històries mitjançant el cinema d’animació per a comunicar-se malgrat les darreres idiomàtiques.
Des de Bielsko-Biała, TEATR GODZKI, aporta les eines del teatre físic i de titelles a la integració de comunitats en risc d’exclusió com les persones sordes o amb alguna diversitat mental.
I des de Barcelona, el PROJECTE PIECE de Teatre Comunitari Intergeneracional i Intercultural del Teatre Tantarantana, que des de fa ja nou anys desenvolupa espectacles de creació comunitària amb alumnes de les aules d’acollida, estudiants d’arts escèniques i gent gran, mitjançant el treball a partir de la pròpia experiència conduït per la coreògrafa Constanza Brncic i el dramaturg Albert Tola amb la coordinació de Julio Alvarez.