Saltar al contingut principal

CONVOCATÒRIA PER AL PROJECTE DE BATXILLERAT D’ARTS ESCÈNIQUES A L’INSTITUT MILÀ I FONTANALS

CONVOCATÒRIA PER AL PROJECTE DE BATXILLERAT ESCÈNIC A L’INSTITUT MILÀ I FONTANALS | PROGRAMA D’EDUCACIÓ I CULTURA

Termini finalitzat: Del 10 al 31 de juliol de 2023
El divendres 1 de setembre de 2023 es farà pública la resolució de la convocatòria i s’enviarà un correu electrònic en resposta a totes les propostes rebudes.

BASES PER A LA RECEPCIÓ DE PROPOSTES:

 

El Tantarantana, dins del seu Programa d’Educació i Cultura com a Fàbrica de Creació, des del 2020 col·labora amb l’assignatura d’arts escèniques de 1er curs del Batxillerat en Arts Escèniques de l’Institut Milà i Fontanals.

Aquest proper curs escolar s’iniciarà el quart procés creatiu que permetrà seguir aprofundint en la línia de treball d’investigar i d’experimentar noves formes de col·laborar entre un centre creatiu i un centre d’educació, amb la finalitat de conformar un programa d’arts escèniques pensat pels joves i les joves de la ciutat interessats i interessades en aquesta especialitat.

 

Objectiu

L’objectiu durant el curs escolar (d’octubre a juny) és construir una peça de creació multidisciplinar, basada en el moviment, el text i la música, un procés de creació amb la participació dels alumnes i que es presentarà finalment durant el mes de juny a la sala Baixos del Teatre Tantarantana.

El projecte parteix com una eina inicial on es tractin les tècniques teatrals, on els exercicis pràctics siguin part fonamental i a on l’alumne progressivament vagi descobrint i interioritzant les tècniques teatrals essencials.

El projecte es planteja com una oportunitat pels alumnes d’endinsar-se en el món del teatre de manera totalment pràctica, a través d’un procés de creació col·lectiva i participativa seguint totes les passes de qualsevol producció teatral professional.

A la part el projecte es planteja com un exercici per als alumnes de ser conscients de totes les etapes i rols necessaris per a construir qualsevol creació escènica sent una experiència on prima la importància i la força del grup.

 

Candidats

La convocatòria busca una creadora o creador que vulgui desenvolupar un projecte d’arts escèniques treballant conjuntament amb la professora assignada al projecte de pràctiques escèniques durant un curs escolar (d’octubre a juny) amb alumnes de 1er de Batxillerat Escènic (de 16 a 17 anys) en horari lectiu.

Els criteris de selecció tenen a veure amb una sèrie de variables:

  • Ser creadora o creador escènic i disposar d’una trajectòria significativa.
  • Que la metodologia proposada i el treball creatiu sigui a través d’un procés de diàleg i de participació amb els alumnes.

Per poder valorar els perfils presentats es demanarà el currículum, es valorarà l’experiència prèvia dins del món educatiu, però no serà un requisit indispensable, no cal ser una artista docent, ni un pedagog de les arts escèniques. Serà necessari presentar la línia de treball proposada durant el curs i la possible proposta que es durà a terme.

S’hi poden presentar les persones residents a Catalunya amb una trajectòria artística vinculada a la creació escènica contemporània i innovadora.

La persona seleccionada per poder iniciar el projecte haurà de presentar el certificat que corrobori que pot realitzar aquelles activitats que suposen l’accés i exercici a professions, oficis i activitats que impliquen contacte habitual amb menors, quedant reflectit d’aquesta forma que disposa de les certificacions legalment establertes.

 

Procediment del projecte

El procés de creació tindrà lloc durant un curs escolar i que per aquesta convocatòria correspon al curs 2023 – 2024.

El projecte s’iniciarà durant el mes de setembre amb la realització de les primeres trobades amb l’equip educatiu i del Tantarantana per coordinar el procés i funcionament del projecte, dins d’aquest període també es realitzarà una presentació de la creadora o creador a l’alumnat.

El treball creatiu s’iniciarà el mes d’octubre i continuarà fins a la presentació que es realitzarà dins del mes de juny. La distribució horària de la matèria s’impartirà durant dues hores a la setmana en un sol bloc, en horari lectiu. Principalment, tindrà lloc a l’Institut en presència de la creadora, l’alumnat i la professora assignada. El creador o creadora es compromet a assistir a totes les sessions que requereixi el projecte.

Al final del procés es realitzarà un mínim de dues presentacions al públic de la peça creada a l’espai Baixos del Tantarantana. Durant aquesta setmana el creador o creadora haurà de fer el seguiment i coordinació necessària de tot el procés de l’entrada a l’espai teatral i dels assajos pertinents fins a la presentació del projecte.

Tantarantana en primera instància amb l’Institut Milà i Fontanals i després amb la creadora o creador valoraran durant el transcurs del projecte la possibilitat de poder prorrogar l’estada un curs més, que correspondria al curs 24-25.

Al llarg del procés en contínua comunicació entre la creadora o creador seleccionat, l’Institut i el Tantarantana es valorarà possibles millores o canvis que es considerin un benefici per al creixement del projecte. Aquestes modificacions seran constatades i decidides finalment per al Tantarantana per la seva aplicació en el cas d’un segon curs del projecte.

 

Remuneració

El procés de creació tindrà destinat com a honoraris de la persona seleccionada un import total brut de 5.000,00 € distribuït mensualment durant els deu mesos en concepte de nòmina.

 

Presentació de propostes

Les sol·licituds es podran presentar fins al 31 de juliol de 2023 omplint el formulari que podeu trobar en aquesta adreça web.

El material sol·licitat serà el següent:

  • Currículum vitae detallat, on se n’acrediti la formació, trajectòria i experiència artística.
  • Document que reculli el projecte proposat durant el curs escolar i la metodologia que es vol aplicar durant el procés.
  • Carta de motivació
  • Material de treballs artístics dins de l’àmbit educatiu.

El període de presentació és del 10 al 31 de juliol del 2023, inclosos.

Les persones que valoraren les propostes estaran composades per una persona de l’Institut Milà i Fontanals i dues persones del Tantarantana. Aquest equip valorarà les propostes presentades i seleccionaren la candidatura més adequada per al projecte. La resolució final de la convocatòria es comunicarà l’1 de setembre del 2023.

 

Processos realitzats anteriorment

Temporada 20-21. Aquí pots veure el procés.
Temporada 21-22. Aquí pots veure el procés.
Temporada 22-23. Aquí pots veure el procés.


Si teniu algun dubte podeu contactar-nos a:
teatre@tantarantana.com
93 441 70 22
www.tantarantana.com

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ

Enhorabona! Ja formes part del Tantarantana. A partir d'ara rebràs els nostres butlletins.