Saltar al contingut principal

NOTÍCIES

LA TARDOR SANCHIS ARRIBA AL TANTARANTANA AMB ‘ÑAQUE, O DE PIOJOS Y ACTORES’

<<Ñaque es un canto de amor al teatro. Una comedia ochentera que nos trae el Siglo de Oro al 2023>>

El Teatre Tantarantana se suma a La tardor Sanchis de la mà de cia. Teatro a 1a sangre amb una de les obres més importants de la trajectòria de José Sanchis Sinisterra, Ñaque, o de piojos y actores. L’espectacle s’estrenarà de l’11 al 29 d’octubre al Tantarantana i serà l’únic muntatge programat dins del cicle que comptarà amb la codirecció del propi autor, juntament amb Daniela De Vecchi, amb qui col·labora a Nuevo Teatro Fronterizo i ha codirigit altres muntatges com Vagas noticias de Klamm (2009) i Flechas del Ángel del Olvido (2012).

 

BARCELONA, 05 D’OCTUBRE. Joan Martínez Vidal, actor i productor de la peça, ha volgut recuperar aquesta comèdia dels anys vuitanta emblemàtica de l’estil i la teatralitat del dramaturg, per portar el Segle d’Or a l’actualitat. Aquest divertit text fa una reflexió encara vigent de la condició de ser actor i la seva relació amb el públic i farà que els memorables Ríos i Solanos trepitgin de nou els escenaris interpretats, en aquesta ocasió, per Javier Godino, actor de pel·lícules com El Secreto de tus ojos (2009), Sounds of freedom (2023) o del musical Hoy no me puedo levantar, i del mateix Joan Martínez Vidal, actor de LAminimAL que ha participat en sèries com Estoy vivo (RTVE), Com si fos ahir (TV3) o Capítulo 0 (Movistar+).

Ñaque és un espectacle purament de text amb dos actors que té forma de mosaic dramatúrgic de diàlegs hilarants i fragments de peces mal anomenades “menors”, on la lírica i l’absurd es barregen amb música en directe. Un homenatge en clau d’humor metateatral al teatre, que tracta sobre l’amistat, l’absurd de l’existència i la precarietat inherent als actors, amb una trama al més pur estil Tot esperant Godot i una deliberada emparenta dels seus dos protagonistes amb Vladimir i Estragó, els ambigus clowns de Samuel Beckett.

L’obra de Teatro a 1a sangre que s’estrena al Tantarantana de l’11 al 29 d’octubre formarà part del cicle Tardor Sanchis, una tardor d’espectacles, lectures i activitats sobre la figura de José Sanchis Sinisterra i la seva influència en el teatre català i espanyol contemporanis, organitzada per La Sala Beckett.

 

Fitxa artística:

Companyia Teatro a 1ª sangre Autoria José Sanchis Sinisterra Direcció Daniela de Vecchi i José Sanchis Sinisterra Ajudantia de direcció Ionai Ramirez Interpretació Javier Godino i Joan Martínez Vidal Escenografia Lola Belles Il·luminació Mariona Signes Assessorament moviment Esperança Crespí Utilleria Lola Belles i Teatro a 1ª sangre Disseny gràfic i cartell Àlex Marull Video i teaser Julià Rocha Regidoria Marisol Salcedo Productor executiu Raül Perales

 

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ

Enhorabona! Ja formes part del Tantarantana. A partir d'ara rebràs els nostres butlletins.