Saltar al contingut principal

NOTÍCIES

‘RESET’ UNA INVITACIÓ A COMENÇAR DE NOU

Reset vol ser un ritual de pas, una entrada a la diversitat i una oda a la resilència humana.

Del 7 de setembre al 2 d’octubre el Teatre Tantarantana acull a la sala Baixos22 l’espectacle ‘Reset’ de la dramaturga i directora Laura Giberga.

Una peça on tres vides paral·leles es troben en un mateix espai: un pare de família interpretat per Vidda Prieto, que ha decidit fer el trànsit de gènere per mostrar-se com la dona que sempre ha sabut que era; un ballarí punk interpretat per Íñigo Martínez Sagastizábal que transita constantment a conseqüència de la seva malaltia degenerativa mentre decideix dedicar-se a la dansa; i una dona gran interpretada per Blanca Pàmpols que, després de dedicar-se plenament a la seva família és abandonada pels fills i el marit.

“Tenim la potestat de ser lliurement qui volem a cada moment? Quina és la nostra capacitat de resiliència i adaptació en aquest camí? Com repercuteix en conseqüència al nostre entorn?”

A ‘Reset’ l’espai escènic embolica el públic amb projeccions, llums i moviment, per crear en les espectadores la sensació d’estar dins d’una bossa amniòtica i viure les tres etapes d’una gestació, fins a començar una nova vida o, com es presenta a l’espectacle, per fer un ritual de pas cap a un nou cicle vital.

Una oda a la dansa, al moviment del cos, a connectar-se amb una mateixa, a escoltar-se i activar-se per estar viva.

Una obra creada des del treball en les perifèries de la societat, amb persones que tenen divergències físiques, persones que transiten el gènere i dones abocades al pas del temps.

Aquest projecte llança un missatge encoratjador que empenta al públic a abraçar la seva pròpia vida. Però, no només és això. També, defensa la necessitat de canviar els referents i generar una narrativa que visibilitzi diferents col·lectius, fins ara, als màrgens.

“La reacció que es busca és la provocació, que tothom marxi del teatre amb la sensació que pot començar el pròxim renéixer, la pròxima etapa de vida, i encarar-se amb valentia per continuar vivint. Això, sí, acceptant la complexitat de les diverses necessitats vitals.”

‘Reset’ és un homenatge a Mar Llop. L’espectacle, amb caire esperançador i crític, reivindica que cal aprofitar la vida i prendre’n partit. També, és un intent de canviar la idea dels superherois i superheroïnes actuals i visibilitzar col·lectius exclosos que poden ser de model per a moltes persones.

“No puc evitar ser jo”
Mar Llop

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ

Enhorabona! Ja formes part del Tantarantana. A partir d'ara rebràs els nostres butlletins.