Saltar al contingut principal

NOTÍCIES

TEATRE NU ESTRENA EL MUSICAL ‘ESTIMADÍSSIMS MALVATS’

<< Quant dura el dolor que ocasiona el mal? D’on ve la fascinació que sentim pel patiment dels altres? >>

La companyia Teatre Nu estrena el pròxim dimecres 13 de setembre al Teatre Tantarantana Estimadíssims malvats, escrita i dirigida per Víctor Borràs. Un treball que posa de manifest la crueltat de les cançons tradicionals i de les històries que expliquen. Protagonitzada per l’actor Jordi Vidal i la compositora Laia Vallès, l’obra explora com la banalització del mal ha influït en la construcció de la nostra societat.

 

BARCELONA, 6 SETEMBRE. La companyia Teatre Nu estrena el pròxim 13 de setembre al Teatre Tantarantana la seva darrera obra Estimadíssims malvats, un treball que posa de manifest la crueltat de les cançons tradicionals i de les històries que expliquen. L’espectacle ens confronta amb tragèdies que ens han arribat a través de cantarelles populars i que s’han acabat convertint en festa de manera inconscient. L’obra explora com la banalització del mal ha influït en la construcció de la nostra societat.

“Un true crime del SXVIII amb cançons tradicionals i música electrònica”.

L’espectacle està protagonitzat per l’actor Jordi Vidal i la compositora Laia Vallès, que signa l’espai sonor i els arranjaments. Després de l’èxit de Guillermotta, Vidal s’enfronta amb el repte d’interpretar una història íntima i colpidora que ens enfonsa en els seus orígens familiars i condueix el públic a una profunda reflexió sobre com la frivolització del mal ha construït alguns dels pilars de la nostra societat. Els fets dolorosos i els personatges malvats han passat de ser tragèdia a alegria quan s’han convertit en cançó, transformant el mal en una festa.

L’espectacle explica amb detall i cruesa les històries que s’amaguen darrera de cançons que tothom coneix. I ho fa a través de la veu d’en Jordi Vidal i la creació de l’espai sonor i els arranjaments de Laia Vallès, que ha passat els temes populars pel seu filtre personal molt influenciat tant per la tradició com per la música electrònica. L’obra també compta amb una escenografia de Llorenç Corbella que omple l’espai escènic de cordes que engabien els protagonistes.

Víctor Borràs, autor i director de l’obra, explica que “vivim envoltats d’històries i cançons que tenen un origen traumàtic i dolorós. Des de sempre m’ha sobtat com cantem amb alegria fets absolutament traumàtics i he volgut plantejar dalt de l’escenari els interrogants que se’m presenten”. Borràs afegeix que “la vida del malvat reviu i la gent el recorda i el canta. De les víctimes, però, poc en sabem, com a molt les recordem pel seu final. I del bé? Qui se’n recorda?”

 

Fitxa artística:

Companyia: Teatre Nu Autoria i direcció: Víctor Borràs Gasch Interpretació: Jordi Vidal i  Laia Vallès / Anna Sala Escenografia: Llorenç Corbella Il·luminació: Paula Crespo Espai sonor, arranjaments i direcció musical: Laia Vallès Assessorament de moviment: Montse Colomé Vestuari: Teatre Nu Producció i distribució: Maria Hervàs Ajudantia de producció: Míriam Millet Administració de la companyia: Montse Valentí Comunicació i premsa de la companyia: Míriam Salazar Públics de la companyia: Mireia Arenós Assistència tècnica de la companyia: Daniel Roda

 

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ

Enhorabona! Ja formes part del Tantarantana. A partir d'ara rebràs els nostres butlletins.