#ELCICLÓ (Cicle de Companyies Independents en Residència) neix al 2014 amb la voluntat de donar suport als col·lectius teatrals que treballen de forma independent i autogestionada i de crear un espai de diàleg entre el Teatre, les companyies i el públic.

El Tantarantana dóna suport a la creació i cada any obre les seves portes a 5 companyies per oferir acompanyament artístic, suport a la producció i comunicació, espais d’assaig i residència tècnica i recolzament per anar de gira. Les companyies treballen en residència per desenvolupar i presentar espectacles de nova creació units per la recerca de noves maneres d’expressar la contemporaneïtat i de relacionar-se amb el públic abans, durant i després de l’espectacle. Aquestes noves creacions es programen dins la temporada d’exhibició del teatre.

Aquesta 5a temporada comptem amb 5 companyies residents: Cia El Martell, El Eje, Produït per H.I.I.I.T, La Pulpe Teatro i Paradiso 99.

EL EJE

En cartell del 26 de març al 14 d’abril amb l’espectacle RÖBOTA (SERVITUD)

El Eje és una companyia fundada el 2013 i treballa amb textos de nova creació de dramatúrgia catalana contemporània i amb una nova línia d’espectacles d’adaptacions de textos internacionals dirigits per nosaltres mateixos. D’aquesta manera volem englobar dues línies diferenciades, una d’un teatre de sala i impulsora de la dramatúrgia catalana i l’altra d’espectacles més arriscats que ens donen l’oportunitat d’elaborar muntatges més alternatius. Els nostres espectacles parlen de outsiders, persones que, per una raó o altra, es veuen desplaçats, maltractats i/o oblidats de la resta de societat. Els nostres espectacles estan plens de vida i de colors vius (estampa de la nostra juventut) i també estan plens de música i de foscor per acabar contrastant el silenci i la llum que emeten totes les ànimes. Produccions anterios dins d’El Cicló: MASTICAR HIELO.

@elejeteatre

CIA EL MARTELL

En cartell del 15 de febrer al 4 de març amb l’espectacle ATLÀNTIDA 92

Si alguna cosa ha caracteritzat la trajectòria de la companyia El Martell ha estat el seu interès incansable per a abordar temes universals des d’una òptica política. Detectar quines estructures utilitza el poder –capitalista, masclista i de la dreta neoliberal per tal de mantenir-se és un tema que ens ocupa a tots i els preocupa. Produccions anterios dins d’El Cicló: EL MAR NO HI CAP DINS D’UNA CAPSA DE SABATES.

@ciaelmartell

LA PULPE TEATRO

En cartell de l’1 al 23 de juny amb l’espectacle NEGRATA DE MERDA

Som amigues i fem teatre. Som amigues que fem teatre juntes perquè encara creiem que el teatre pot ser reflexiu, divertit, provocador. Fem teatre perquè hi ha coses al món que ens dolen, coses de les quals volem parlar, que han de ser qüestionades i posades en evidència. Ens interessa crear des d’aquí: des d’allò que el món no ens explica, des del dubte, des del repte, des d’un lloc en què no sabem les respostes però estem buscant-les. El nostre principal eix de treball parteix de la dramatúrgia catalana contemporània, amb creació de textos propis.

La Pulpe va néixer l’any 2012 i està format per professionals graduades del Institut del Teatre, el Laboratori Escola d’Expressió Corporal Dramàtica i altres centres d’ensenyament del teatre. Comptem amb anys d’experiència a nivell col·lectiu i de manera individual.
@lapulpeteatro

PARADISO 99

Espectacle en procés de creació.

Formada a Barcelona a principis del 2016. Des dels inicis, el nostre col·lectiu s’ha caracteritzat per realitzar una proposta dramàtica singular i alternativa. Els nostres projectes sempre parteixen –i respecten– el text com a base de la creació dramàtica, però, de la mateixa manera, aprofundeixen en gran manera en eines expressives diverses. Abordem aspectes de llenguatge corporal i el moviment, però també fem incursions en el llenguatge poètic, i utilitzem la història i la política com a elements de recerca i reflexió. Una Història, en majúscules, que ha de servir per entendre el passat, i també per explicar el present, però, sobretot, per explorar i reflexionar sobre el sentit últim de la nostra contemporaneïtat. La recerca constant també ens ha permès aprendre, créixer i millorar en la nostra capacitat creativa, en una recerca contínua de noves formes d’expressió i d’enteniment amb el públic.

@paradiso_99

PRODUÏT PER H.I.I.I.T

Espectacle en procés de creació.

Naixen com a companyia amb la intenció de produir obres que provoquin un cop, un gir, un desequilibri intel·lectual i fisiològic. Obres que persegueixin la bellesa i que reflecteixin la seva preocupació envers la col·lectivitat. Amb la intenció de mostrar la ferida, de potenciar el secret i de provocar la inquietud per la vida i per la recerca del sentit de l’existència. Sempre concentrats en la creació de la totalitat de l’espectacle i del seu univers, des de la textualitat fins la composició de la música i l’espai sonor, intentant sempre que sigui una composició original construïda expressament per l’obra i que ampliï el sentit de la dramatúrgia convertint-la en imprescindible.

@HiiitProduitper

Sabeu també que EL CICLÓ va viatjar a Colòmbia l’any passat? Al març de 2018 es va donar el tret de sortida a la internacionalització del projecte de suport a la creació EL CICLÓ a partir del projecte internacional DNI+D (lectures escenificades de dramaturgs/es iberoamericans/es que dirigeixen creadors/es residents a Barcelona) i que va néixer ara fa 7 anys. La fusió dels dos projectes va permetre que les dramaturgues i dramaturgs d’EL CICLÓ 2017/2018 – Laia Alsina Ferrer de la Cia El Martell, Èric Balbàs de El Eje, Salvador S. Sánchez de la Cia Casa Real, Laura Mihon del Col·lectiu La Santa i Anna Maria Ricart d’Obskené, amb l’assessorament de Júlio Álvarez i Albert Tola – viatgessin a Bogotà, Colòmbia.

HISTÒRIC DE COMPANYIES

TEMPORADA 2014-15
PROJECTE NISU: Teenage Dream
JORGE-YAMAM SERRANO/TEATRO DE CERCA: Camargate
LA CALÒRICA: Sobre el fenomen de les feines de merda
ARSENIC ART STUDIO: Souvenir
INFANTS TERRIBLES: La fàbrica de les històries (familiar)

TEMPORADA 2015-16
COMPANYIA IGNÍFUGA: Kohlhaas
DARA: Mars Joan
CIA CASA REAL: 17 simpàtiques maneres d’acabar amb el capitalisme
LA CALÒRICA: El profeta
COL·LECTIU LA SANTA: Quan acabi la nit

TEMPORADA 2016-17
COMPANYIA IGNÍFUGA: El jugador
DARA: Claqué o no
CIA CASA REAL: Ven a Fraguel Rock
LA CALÒRICA: Fairfly
COL·LECTIU LA SANTA: Una casa a l’Est

TEMPORADA 2017-18
OBSKENÉ:  Alpenstock
CIA EL MARTELL: El mar no hi cap dins una capsa de sabates
COL·LECTIU LA SANTA: L’hora blava
CIA CASA REAL: Dante 56, pell i ciment
EL EJE: Masticar hielo

TEMPORADA 2018-19
EL EJE: Röbota (servitud)
CIA EL MARTELL: Atlàntida 92
LA PULPE TEATRO: Negrata de merda
PRODUÏT PER H.I.I.I.T: en procés de creació
PARADISO 99: en procés de creació

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER

You have Successfully Subscribed!