#ELCICLÓ (Cicle de Companyies Independents en Residència) neix al 2014 amb la voluntat de donar suport als col·lectius teatrals que treballen de forma independent i autogestionada i de crear un espai de diàleg entre el Teatre, les companyies i el públic.

El Tantarantana dóna suport a la creació i cada any obre les seves portes a 5 companyies per oferir acompanyament artístic, suport a la producció i comunicació, espais d’assaig i residència tècnica i recolzament per anar de gira. Les companyies treballen en residència per desenvolupar i presentar espectacles de nova creació units per la recerca de noves maneres d’expressar la contemporaneïtat i de relacionar-se amb el públic abans, durant i després de l’espectacle. Aquestes noves creacions es programen dins la temporada d’exhibició del teatre.

Aquesta 5a temporada comptem amb 5 companyies residents: Cia El Martell, El Eje, Produït per H.I.I.I.T, La Pulpe Teatro y Paradiso 99.

 

Sabeu també que EL CICLÓ va viatjar a Colòmbia l’any passat? Al març de 2018 es va donar el tret de sortida a la internacionalització del projecte de suport a la creació EL CICLÓ a partir del projecte internacional DNI+D (lectures escenificades de dramaturgs/es iberoamericans/es que dirigeixen creadors/es residents a Barcelona) i que va néixer ara fa 7 anys. La fusió dels dos projectes va permetre que les dramaturgues i dramaturgs d’EL CICLÓ 2017/2018 – Laia Alsina Ferrer de la Cia El Martell, Èric Balbàs de El Eje, Salvador S. Sánchez de la Cia Casa Real, Laura Mihon del Col·lectiu La Santa i Anna Maria Ricart d’Obskené, amb l’assessorament de Júlio Álvarez i Albert Tola – viatgessin a Bogotà, Colòmbia.

CIA EL MARTELL

En cartell del 7 de febrer al 4 de març amb l’espectacle EL MAR NO CAP DINS D’UNA CAPSA DE SABATES.

Si alguna cosa ha caracteritzat la trajectòria de la companyia El Martell ha estat el nostre interès incansable per a abordar temes universals des d’una òptica política. Detectar quines estructures utilitza el poder –capitalista, masclista i de la dreta neoliberal per tal de mantenir-se és un tema que ens ocupa i ens preocupa.

@ciaelmartell

EL EJE

En cartell del 9 de maig al 3 de juny amb l’espectacle MASTICAR HIELO.

El Eje és una companyia fundada el 2013 i treballa amb textos de nova creació de dramaturgs catalans contemporanis i amb una nova línia d’espectacles d’adaptacions de textos internacionals dirigits per nosaltres mateixos. D’aquesta manera volem englobar dues línies diferenciades, una d’un teatre de sala i impulsora de la dramatúrgia catalana i l’altra d’espectacles més arriscats que ens donen l’oportunitat d’elaborar muntatges més alternatius. Els nostres espectacles parlen de outsiders , persones que, per una raó o altra, es veuen desplaçats, maltractats i/o oblidats de la resta de societat. Els nostres espectacles estan plens de vida i de colors vius (estampa de la nostra juventut) i també estan plens de música i de foscor per acabar contrastant el silenci i la llum que emeten totes les ànimes.

@elejeteatre

OBSKENÉ

En cartell del 5 de desembre al 7 de gener amb l’espectacle ALPENSTOCK.

Naixem a mitjans de 2008 amb ganes d’arriscar en projectes de creació innovadors; la creació es basa en l’exploració de les diferents disciplines que formen les arts escèniques. Fugim de la primacia del text, de l’actor o del director, per entendre les arts escèniques com un autèntic treball en equip des del principi del procés creatiu on cadascú treballa des de la seva especialitat per al si de la col·lectivitat. Hem apostat per apropar i apropar-nos el teatre contemporani i per continuar experimentant. Obskené es refereix a obscè, paraula que en la seva arrel grega vol dir fora (ob-) d’escena (-scè). La companyia Obskené mostrem en escena allò que fins ara s’ha amagat darrere el teló de fons.

@obskene
OBSKENE.ORG

COL·LECTIU LA SANTA

Del 15 de març al 8 d’abril amb l’espectacle L’HORA BLAVA.

Pel seu cinquè espectacle, el Col·lectiu La Santa recorre un camí diferent als que ja ha transitat i incideix especialment en la cerca d’un nou llenguatge i l’experimentació formal, donant especial importància a la fase de procés creatiu previ al text i a la creació col·lectiva. En aquest nou projecte, la companyia vol posar el focus en aquells personatges que a priori passen desapercebuts i en les seves vides aparentment grises i fer una reflexió sobre com els petits detalls de la vida quotidiana, els més discrets, poden estar plens de significat.

@colectiulasanta
colectiulasanta.org

CIA CASA REAL

En cartell del 18 d’abril al 6 de maig amb l’espectacle DANTE 56. PELL I CIMENT.

Cia Casa Real neix l’any 2011 com a punt de trobada entre professionals de les arts escèniques que comparteixen la mateixa manera d’entendre el fet teatral. El seu teatre investiga les possibilitats de la imatge poètica i el llenguatge no quotidià, aprofundint en el treball dels intèrprets i els recursos de la dramatúrgia contemporània. Aposta per un teatre contemporani de creació que reivindiqui el teatre contemporani de creació i que el defensi com a llenguatge que no només sigui capaç d’impactar l’espectador sinó també, i molt especialment, sigui capaç de divertir-lo.

@ciacasareal ciacasareal.com

HISTÒRIC DE COMPANYIES

Arsenic Art Studio amb l’espectacle Souvenir.
Teatro de Cerca amb l’espectacle Camargate.
La Calòrica amb els espectacles: El profeta, Sobre el fenomen de les feines de merda i Fairfly.
La Ignífuga amb els espectacles: Kohlhaas El jugador.
Dara amb els espectacles: Mars Joan i Claqué o no.
Cia Casa Real amb els espectacles: 17 simpàtiques maneres d’acabar amb el capitalisme, Ven a Fraguel Rock i Dante 56. Pell i ciment.
Col·lectiu La Santa amb els espectacles: Quan acabi la nit, Una casa a l’est i L’hora blava.
Obskené amb l’espectacle: Alpenstock.

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER

You have Successfully Subscribed!